POLEMİK

Bu ayıp Türk medyasına yeter!

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Başbakan'ın Necef ziyaretini Ali türbesini ziyaret eden ilk Sünni Lider diye veren Türk basınını yerden yere vurdu.

Bu ayıp Türk medyasına yeter!

GAZETECİLER.COM - Irak gazetelerinin Başbakan Erdoğan hakkındaki "Hazreti Ali'yi ziyaret eden ilk Sünni lider" şeklinde yaptıkları hatayı gazetelerimizde aynen kullandı. Halbuki 8 Ocak 1955'te Adnan Menderes, 22 Ekim 1967'de de Süleyman Demirel Hz. Ali'nin türbesini ziyaret etmişlerdi.

Habertürk'ün tarih yazarı Murat Bardakçı, bugün köşesinde Türk medyasının hiç araştırmadan kullandığı bu haberi alaya aldı:

"Irak'a giden Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Bağdat'ta İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin türbesini ziyaret ettikten sonra Necef'e geçti,burada Hazreti Ali'nin türbesini ziyaret etti ve Irak basını Necef ziyaretini "Hazreti Ali'yi ziyaret eden ilk Sünni lider" başlığıyla verdi.

DÜNDEN BERİ HEP AYNI BAŞLIK
Deneme
Iraklılar böyle yazdılar ve başlıkları da çekildi ya... Gazetelerimiz ve TV'lerimiz Bağdat gazetelerinde çıkan haberin doğru olup olmadığına bakmadan hemen aldılar, kullandılar ve dünden bu yana hem televizyonlarımızda, hem de gazetelerimizin internet sitelerinde hep aynı başlık vardı: "Necef'te ilk Sünni lider!"

HABERTÜRK DIŞINDA BÜTÜN GAZETELER

Bugünkü gazeteler de, Habertürk dışında büyük ihtimalle bu başlığı kullanacaklar...

İşin aslı şudur: Tayyip  Erdoğan, Hazreti Ali'nin türbesini ziyaret eden ilk Sünni lider değildir! Zira Hazreti Ali sadece Şiiler ve Alevilerce değil, Sünni dünyası tarafından da İslam'ın en büyük isimlerinden biri kabul edilir, üstelik Hulefa-i Raşidin'dendir, dördüncü halifedir ve Irak'ı ziyaret eden birçok Müslüman lider, Necef'e de gitmiştir.

İKİ TÜRK BAŞBAKAN GİTTİ

Konunun daha da önemli bir tarafı vardır: Tayyip Erdoğan'dan önce iki Türk Başbakanı da Hazreti Ali'nin türbesini ziyaret etmiştir. Irak'a resmi ziyarette bulunan Adnan Menderes 8 Ocak 1955'te, Süleyman Demirel de 22 Ekim 1967'de Bağdat'tan Necef'e gitmiş ve Hazreti Ali'nin türbesinde dua etmişlerdir.

Ne güzel değil mi? Türk basınına yakın tarihimiz konusunda artık Irak gazeteleri yol gösteriyor ve gazetelerimizle TV'lerimizde onlardan nakledilen yalan-yanlış bilgiler yer alıyor..."

ÇOK OKUNANLAR