GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

İbrahim Tatlıses

Sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen

İbrahim Tatlıses
"Ayağında Kundura" türküsü ile Türkiye'nin tanıdığı İbrahim Tatlıses, günümüze kadar otuzdan fazla albüm çıkardı, birçok filmde oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı ve 19 yıl süren İbo Show'da sunuculuk yaptı.

1978 yılında Sabuha filminde rol alarak girdiği sinema ve televizyon dünyasında 39 film ve dizide oynayan Tatlıses, bir çok da film ve diziyi yönetti.

Oyunculuğunu beğenmeyebilirsiniz, "zaten şarkıcı olduğu için filmlerde rol aldı... yoksa kim oynatırdı onu..." diyebilirsiniz. Yönettiği filmler için "bir Nuri Bilge Ceylan değil" diyebilirsiniz.

Ama bu kadar yıl sahnede, beyaz perdede, müzik dünyasında kendi yerini koruyabilmiş bir isim olan İbrahim Tatlıses'in iyi bildiği bir dünyayı, Kabadayıların alemini anlatan bir dizi için sarfettiği eleştiriyi dikkate almamazlık yapamazsınız.

Ne diyor Tatlıses? 

"Dizileri izlerken tam tatmin olamıyorum.

Karadayı: Kabadayılığa soyundun. Bir yelek bir gömlek oldu mu şimdi? Ya ben bilmiyorum ya da siz.

Bu alemde yüzlerce arkadaşım, abilerim oldu. Hiçbirini gömlek ve yelekle görmedim.

Kabadayısın, aleme akıyorsun yelek ve gömlekle. Nasıl ya?

Üstünde bir çakı bile yok!"

Herşeyi bir yana bırakın. Oynadığı filmleri, dizileri... Yakından bildiği o "alem"i, yeraltı dünyasını... Hepsini bir yana bırakın,... Sadece bir izleyici olarak bile, "Dizileri izlerken tam tatmin olamıyorum" demesi yetip de artmaz mı?

Biz bu isyanı haklı bulduk günün televizyoncusu köşesine televizyon eleştirmenlerimizin, köşe yazarlarımızın diyemediğini söyleme cesaretini bulan İbrahim Tatlıses'i kondurduk.

ÇOK OKUNANLAR