POLEMİK

BirGün'de <font color='#FF0000'>'AKP Kitabı' </font>polemiği sürüyor!

"Bu gazetede benim anama küfreden bir yazı çıktı." diyen BirGün yazarından çok ses getirecek bir yazı...

BirGün'de <font color='#FF0000'>'AKP Kitabı' </font>polemiği sürüyor!
GAZETECİLER.COM (ÖZEL)- Sadece yazdığı AKP Neden Kazanır CHP Neden Kaybeder isimli kitabıyla değil, seçim sürecindeki çarpıcı analizleri ve ÖDP eski genel başkanı Hayri Kozanoğlu ile girdiği polemikle de adından söz ettiren BirGün yazarı Ateş İlyas Başsoy'a gazetesinden gelen sert eleştiri polemiğin boyutunu arttırdı.

POLEMİK TWİTTER'A TAŞTI
Başsoy ile Başaran'ın polemiği sosyal medyaya da yansıdı.
Başaran twitter hesabından "İlyas Başsoy'un kitabı hakkında yazdığım eleştiriye verdiği cevap..Yazarına yazıklanarak,okurdan utanarak paylaşıyorum" diyerek yazıyı twitledi. Ardından da yazıyla ilgili kendisine gelen destek mesajlarını.

Başaran'ın retweet ettiği mesajlarda  Başsoy'un, BirGün'de  kimin yazı yazacağına karar vermeye kalktığı söylenirken, BirGün'ün editöryal olarak bu gerilimi sonlandırması gerektiğini yazanlara da rastlandı.
Başar Başaran'ın yazdığı ve BirGün gazetesinde yayınlanan eleştiriye bugün Ateş İlyas Başsoy çok ses getirecek bir yazıyla yanıt verdi.

Lise yıllarında kendisini sıkıştırıp duran, dövmekle tehdit eden bir öğrencinin, bir gün annesine küfrettiğini, o gün gözü dönerek onu
dövdüğünü anlatan Başsoy, ardından köşesinde  şöyle yazdı:

GAZETEDE ANAMA KÜFREDEN BİR YAZI ÇIKTI

"Bu gazetede benim anama küfreden bir yazı çıktı.

Yazı basılınca İbrahim’e mektup yoladım. “İbo böyle gazetecilik olmaz. Sen benim kitabımı okudun mu? Okuduysan kişiye kitaptan bir şey anlamadığını, tezlerinin yanlış olduğunu, her sözünün karşılığının kitapta bulunduğunu söylemeli, bunları tek tek örnekleriyle göstermeli ve yazıyı basmamalıydın. Okuduysan bunun filin taşağını tutmuş meraklı bir körün tasviri olduğunu hemen anlamalıydın.

KİTABI SEN DE Mİ OKUMADIN?

Okumadıysan da önce kitabı okumalıydın. Kitaptan sen de bu anlamları çıkarırsan “Ben bu Ateş İlyas denilen, AKP yalakası, başarı meraklısı, yol bilmez izan bilmez herifin yazdığı gazeteyi yönetmek istemiyorum. Ben yöneticiysem, bu adam bu gazetede yazamaz” demeliydin. Kitabı okuyup delikanlının sözlerinin hezeyan olduğu sonucunu çıkarırsan da, yine başa dönüyoruz, bu yazıyı basmamalıydın. Çünkü ben Milliyet’te yazmıyorum, BirGün’de yazıyorum. Ben buraya ihale klasörleriyle gelmedim, bir geçmişle geldim. Köye giren her deli davul çalamaz, yok öyle bir kural.

ŞİMDİ BEN NE YAPAYIM?

Şimdi ben ne yapayım İbo? Ya hırslı ve ahmak bir oğlanın yazdığı her cümlenin karşısına kitaptaki cümleleri getirirek onu yerle bir edeceğim ya bir kez daha susacağım. Ya ölsem haber yapmayacak yavşak burjuva basınına beni ve gazeteyi utanç verici bir şekilde manşete taşıyacak bir meze vereceğim ya bir kez daha boynumu bükeceğim. Neden bu duruma izin verdin İbo? Neden çorabı kaçırdın? Dünyada bunca kötülük varken, mum yine dibini mi yaksın? Nedir bu polemik saçmalığı? Ben polemik istemiyorum arkadaş. Siz burada birbirinizi polemiklerken, dünya batıyor. Benim kitabımı okumadın, Felsefenin Sefaleti’ni de mi okumadın?
ÇOK OKUNANLAR