GÜNDEM

Birand'dan Serdar Turgut'a 'ayıp' yanıtı

"Serdar Turgut, Cumartesi günkü "Biraz ayıp oldu Birand" başlıklı yazısında, benim göstericilere müdahele eden polise haksızlık ettiğimi yazdı."

Birand'dan Serdar Turgut'a 'ayıp' yanıtı
GAZETECİLER.COM - Posta gazetesindeki yazısında Mehmet Ali Birand, cumartesi günkü yazısında "Biraz ayıp oldu Birand" diyen Serdar Turgut'a yanıt verdi: "Hayır Serdar, hiç de ayıp olmadı..."

İşte Birand'ın Hayır Serdar, hiç de ayıp olmadı... başlıklı yazısından bir bölüm:

"Serdar Turgut, Cumartesi günkü "Biraz ayıp oldu Birand" başlıklı yazısında, benim göstericilere müdahele eden polise haksızlık ettiğimi yazdı. Polisin, izinsiz gösterileri engellemekle sorumlu olduğunu, özellikle de provakatörlerin kışkırtmalarına karşı sert davranması gerektiğini söyledi. Benim de polisin bu tutumunu eleştirmekle provakatörlerin oyununa düştüğüme dikkat çekti. Özellikle Almanya'dan örnek verip "Bir de orada kırılan kafa kollara bak" dedi.
Bence hiç ayıp olmadı...
Ben polisimizin, zaman zaman abartılı güç kullanmasına karşı çıkanlardanım.
Üç öğrencinin protestosunu sille tokat susturan...
Üniversite önündeki 10-15 kişilik bir genç gurubu, saçlarından sürükleyerek tutuklayan...
Her müdahelesinde, yere düşeni tekmeleyen, en basit gösteride dahi gaz kulanan...
İkna edip dağılabilecek guruplara sertlikle yaklaşınca olayların büyümesine neden olan...
Hunharca coplayan, gaddarca vuran polise karşıyım.
20 yılım Avrupa ve Amerika' da geçti. Orada da sertlik olur, ancak gösteri yapma hakkı kimselerin elinden alınmaz. Nerede gösteri yapılacağı gösterilir, o çizginin dışına çıkartılmaz.
Bizde ise birkaç istisnanın dışında, polisin müdahaleleri genelde serttir, gaddarcadır.
İşte ben buna karşıyım.
Yoksa polis, vitrin indiren, otomobil otobüs yakanları seyretsin, demiyorum.
Her ülkenin uygarlık derecesi, ister istemez polisinin tutumuna da yansır. Eğer bu açıdan bakarsak, "Eh bizimkiler dayaktan anlar" der ve işin içinden çıkarız. Madalyonun bir de öteki yanına bakalım. Polisimizin sert şekilde müdahele etmediğinde olaysız dağılan gösterileri sayalım ve sonucu görelim.
Türk polisinin güç koşullarda ve zaman zaman da kendini gösterme meraklısı amirlerin emrinde çalışmak zorunda olduğunu gayet iyi biliyorum. Haklarını arayamadıklarının da farkındayım. Benim sorunum, gösteri meraklısı, iktidarın gözüne girme pahasına elindeki güç abartan amirlerle..."

ÇOK OKUNANLAR