MEDYA KÖŞESİ

Birand'dan 'balans ayarı' analizi

Birand'a göre "Merkez Medya'daki bu değişim çok oynaktır. Ak Parti iktidar oldukça sürer, ancak farklı iktidarlarda tutum kolaylıkla değişebilir."

Birand'dan 'balans ayarı' analizi
GAZETECİLER.COM - "AKP'nin balans ayarı ne zaman bitecek?" başlıklı bir yazı kaleme alan Posta Başyazarı Mehmet Ali Birand'a göre  "Ak Parti'nin bir misyonu var: Toplumun bir kesimine göre, Türkiye'yi değiştirmek veya onlara göre, normalleştirmek."

Birand, Laiklik adına sürdürülen uygulamaları, laik uygulamayı korumak ve kollamak için oluşturulan sistemi değiştirme"yi hedefleyen AK Parti'nin bu amaçla Ordu, Merkez Medya ve Yargıda balans ayarı yaptığını ileri sürdü.

"Bugüne kadar da epey mesafe aldı. Ancak, henüz her şey bitmiş değil. Hatta, ayarların ne oranda tutacağı da belli değil. Ayarlardaki son durumu sizler için özetledim." dedi ve Medya ile ilgili olarak şunları yazdı:

"MEDYA ELEŞTİRİ DOZUNU DEĞİŞTİRDİ"

"Adına Merkez Medya dediğimiz kesim de, TSK gibi son derece derin bir değişimden geçti. Eski abartılı ve zaman zaman hoyratça yapılan eleştirisel yaklaşım tümden bırakıldı. Eleştirilerin dozu ayarlandı.

Şimdiye kadar hiç bir iktidar, medyanın gözünü Ak Parti kadar korkutamamıştır. Durum böyle olunca da, sesler alçaltıldı, eleştiri adına kullanılan kimi kavramlardan vazgeçildi. Artık kelimeler dikkatle seçiliyor.

Yine eleştiri var, ancak son derece hafif bir ton ve incitici olmamaya çalışılan bir yaklaşımla yapılıyor. Biraz komik ancak, kimi zaman özür dileyerek, eleştiri getiriliyor. İktidar çevrelerini kırmamaya özen gösteriliyor.

Merkez Medya'daki bu değişim çok oynaktır. Ak Parti iktidar oldukça sürer, ancak farklı iktidarlarda tutum kolaylıkla değişebilir.

Balans ayarının en önemli yanı, iktidara destek veren yazılı ve görsel medyanın büyümesi, etkili konuma gelmesi ve Merkez Medya' nın eski etkinliğini büyük oranda eritmesi oldu."
ÇOK OKUNANLAR