GÜNDEM

Bir Radikal yazarı daha ayrılık mesajı verdi!

Radikal gazetesinin askere yakınlığıyla bilinen ismi, geçmişten bugüne asker-medya ilişkilerini yazdığı yazısında ayrılığın mesajını verdi...

Bir Radikal yazarı daha ayrılık mesajı verdi!

GAZETECİLER.COM - Radikal gazetesinin Referans ile birleştirilmesi kararı çok sayıda çalışan ile birlikte gazetenin yazarlarını da okurlarından ayırdı.

Radikal'in bu güne kadar 23 muhabir ve editörü işten çıkartılırken, bazı yazarlar ile çalışılmayacağı da yazarlara keyifsiz bir şekilde tebliğ edildi. Artık kendileri ile çalışılmak istenmediği Yazı işleri müdürünün telefonu ile bildirilen yazarların bir kısmı veda yazısı yazarken, bazıları da içine girdikleri küskünlük ile son yazılarını bile yazmadı.

Bugün işine son verilen yazarlar kervanına bir yazar daha katıldı. Mehmet Ali Kışlalı bugün yazısındaki bir cümle ile yarın son yazısını yazacağını açıkladı.

İŞTE KIŞLALI'NIN TEK CÜMLE İLE VERDİĞİ AYRILIK SİNYALİ

Kışlalı bugün yazısında Asker-medya ilişkilerini geçmişten günümüze yorumluyor ve köşesinin sonunda yarın son yazısını yazacağının sinyalini veriyor:

"Şimdi medya askerin kamuoyundaki ağırlığını ve sevgisini yok etmeye yönelik haberler ve eleştirilerin etkisinde. Çıkmazdan kurtulma çareleri arayan komuta heyetinin iyi niyetli adımlarının değişen koşullara yetmeyeceği görülüyor. Yerli ve yabancı basında, tam 58 yıl çeşitli muhabirlik, yazarlık ve yöneticilik görevleri yapmış, Batı'daki iletişim sisteminin içinde de yaşamış bir basın mensubu olarak bu konuya çözüm olacağını düşündüğüm görüşlerimi yarınki son yazımda bulacaksınız."

BUGÜNE KADAR KİMLER AYRILDI?

İşte Radikal gazetesinde artık yazmayacak olan yazarlar:

İsmet Berkan: Genel Yayın Yönetmenliğinden alınınca gazetede artık yazmayacağını açıkladı. Son yazısında hataların hepsini sahiplendi, Gazetenin başarıların sahibinin ise "bu gazeteyi gazete yapmak için gece gündüz çalışan iyi gazeteciler" olduğunu yazıp şöyle dedi: "Benim bu başarılardaki olsa olsa tek rolüm, o iyi gazetecilerle aynı anda aynı gazetede çalışma onuruna sahip olmaktır."

Haluk Şahin: Eyüp Can'ın kendisi ile çalışmayacağını telefon ile Yazı İşleri Müdürü Erdal Güven bildirdi. Şahin veda yazısında "Eyüp Can'ın canı sağolsun" dedi.

Nur Çintay: Radikal Cumartesi ekini de hazırlayan Nur Çintay, yazılarına son verdiğini açıkladığı son yazısında "Temmuz başında, İsmet Berkan’ın Radikal’den ayrılacağının belli olmasıyla beraber, bizi nasıl bir gelecek bekliyor diye beklemeye başlamıştık" diye yazdı.

Türker Alkan:  Eyüp Can'ın kendisi ile çalışmayacağını telefon ile Yazı İşleri Müdürü Erdal Güven tarafından bildirdi. Alkan bu nedenle veda yazısı bile yazmadı.

Hasan Celal Güzel:  Siyasetten köşe yazarlığına transfer olan Güzel son yazısında "Bugüne kadar hiçbir yazıma müdahale edilmedi; hiçbir yazım sansüre uğramadı. Gazetenin genel yayın politikasına ters düşen yazılarıma bile karışılmadı. Bu özgürlükçü ve demokrat tutumu için Radikal yönetimine teşekkür borçluyum." dedi ve okurlarına veda etti.


ÇOK OKUNANLAR