GÜNDEM

Bir Gün Bir Çocuk, Zeytinburnu'ndaki gençlerle buluştu

Taşrada bir sevgi evinde yaşayan çocukların hayata tutunma hikayesini konu alan Bir Gün Bir Çocuk adlı film Zeytinburnu Gençlik Merkezi Gösteri Sanatları Akademisi tarafından gerçekleştirilen Özel Gösterimde seyircisi ile buluştu.

Bir Gün Bir Çocuk, Zeytinburnu'ndaki gençlerle buluştu

Yönetmenliğini Sinan Sertel'in üstlendiği TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekilen Bir Gün Bir Çocuk adlı filmin Özel Gösterimi, başrol oyuncuları Cemil Büyükdöğerli, Mehmet Usta, Denizhan Akbaba, yönetmen Sinan Sertel, yapımcı Turgay Şahin ve filmin müziklerini yapan Ali Saran ile rap müzik sanatçısı Yener Çelik'in de katılımıyla Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde gösterildi.

Zeytinburnu Gençlik Merkezi Gösteri Sanatları Akademisi tarafından gerçekleştirilen Özel Gösterime, Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Garnizon Komutanı Halil Akar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Zeytinburnu Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu da katıldı.

Film gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşide gençler adına yapım ekibine teşekkür eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Güzel bir eser ortaya koymuşlar. İnşaallah devamı da gelir diye temenni ediyoruz. Buradaki alkışlar onlar için motivasyon kaynağı." diye konuştu.

Filmin yapımcısı Turgay Şahin, Bir Gün Bir Çocuk filmini çekmeye nasıl karar verdiklerini şöyle anlattı: "Bir yol hikayemiz vardı. Bunu olgunlaştırmış ve çekme kararı almıştık. Bütçeyi hazırlayıp bitirdiğimiz gece ben bu işe konsantre olmuşken Sinan bana iki sayfalık tretmanı uzattı. Bir işe başladığınızda başka işe bakmak kadar moral bozucu bir şey yoktur ve bakmak da istemeyiz. Okumak istemedim, biraz okurum sonra bırakırım dedim. Bir paragraf okuduktan sonra devam etme ihtiyacı duydum. İlk defa bir yazıyı okuyunca ağladım. Hiç düşünmeden önceki projeyi iptal ettik ve bu filmi yapmaya karar verdik."

İLHAM KAYNAĞI HALEPLİ ÇOCUKLAR

Filmin ilham kaynağının Halep'de ziyaret ettiği 25 bin kişilik bir mülteci kampında gördüğü çocuklar olduğunu kaydeden Sinan Sertel, "Oradaki çocuklar beni çok etkiledi. O manzarayı herkes görmeli. Filmde hüzünlü bir şey anlatmıyorum. Oradaki çocukların gözündeki ateşi betimlemek zor. Filmle bile yapılabilecek bir şey değil. 3-4 metrekarelik çadırlarda yaşayan  dezavantajlı çocukların durumu beni çok etkilemişti. Bu da filmin fikri alt yapısını oluşturdu.

Bir Gün Bir Çocuk'ta sert ve sevgisiz bir adamı canlandıran başrol oyuncusu Cemil Büyükdöğerli, çocukları çok seven biri olarak bu karakterin kendisini çok zorladığını anlattı.

Altı yaşında evladı olan bir baba olarak evli ve çocuk istemeyen, üstelik çocuk pedagogu olarak çalışan bir insanın ruh halini çözmeye çalıştığını ifade eden Büyükdöğerli, bu noktada yönetmenin kendisini ikna ettiğini söyledi.

Aynı zamanda Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi Gösteri Sanatları Akademisinin Genel Sanat Yönetmeni olan filmin oyuncularından Mehmet Usta da filmdeki performansına ilişkin sorulara, "Oyunculukta her duyguyu, her hareketi verebilmek için birtakım teknikler var. Biz Gösteri Sanatları Akademisinde tam da bunun eğitimini veriyoruz.Hem yönetmen arkadaşım hem de Akademinin bütün hocaları olarak tam da bu filmde anlatıldığı üzere umut dolu bir gelecek beklentisi içinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kültür ve sanata dokunarak hayata tutunmaya çalışıyoruz. Gelecekte varolacaksak bu kültür ve sanatla, dilimizle mümkün olacak. Onun için hep birlikte burada olalım. Bu kültür merkezi çok güzel bir fonksiyon icra ediyor. Başkanımıza da teşekkür ediyoruz böyle bir mekanı bu ilçeye kazandırmışlar. Varolsunlar." şeklinde cevap verdi.  

Programda rap müzik sanatçısı Yener Çelik de iki şarkı seslendirdi. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar