GÜNDEM

Binali Yıldırım'dan İngiliz gazeteciye muhteşem yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Başbakanı ile düzenlediği basın toplantısında İngiliz gazetecinin skandal sorusuna çok net yanıt verdi.

Binali Yıldırım'dan İngiliz gazeteciye muhteşem yanıt

BBC muhabiri Laura Kuenssberg'in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sarı metalleri 'altın' diye dünyaya servis etme skandalı sonrası bir skandal da Çankaya Köşkü'nde yaşandı. 

Başbakan Binali Yıldırım ile İngiltere Başbakanı Theresa May'in ortak basın toplantısında soru sorun İngiliz bir gazetesi Başbakan Binali Yıldırım'ı sıkıştırmaya çalıştı. Sapla samanı karıştıran İngiliz gazeteciyi Yıldırım'ın cevabı susturdu. 

İngiliz gazeteci İngiltere Başbakanı May'e yönelik "Türkiye'deki insan hakları örgütleri ülkedeki insan hakları ihlalleri konusunda endişeler dile getirdiler. Acaba bu konuyu da bugün Başbakan'la görüşmenizde dile getirdiniz mi? Acaba serbest ticaret anlaşmaları imzalamak isterken insan hakları ihlalleri konusundaki duruşumuzda bir zayıflama mı oldu?" diye soru sordu.

Yıldırım ise gazetecinin sorusuna "Hiçbir ticaret insan hakkıyla pazarlık edilemez. Öncelikle bunu söyleyeyim" diyerek etkili bir cevap verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar