GÜNDEM

Betül Soysal Bozdoğan hangi gazeteye yazar oldu?

TRT Haber'de yayınlanan Değişen Türkiye programının moderatörü Betül Soysal Bozdoğan Diriliş Postası'na yazar oldu.

Betül Soysal Bozdoğan hangi gazeteye yazar oldu?

Uzun yıllardır televizyonculuk yapan Betül Soysal Bozdoğan, ilk yazısıyla bugün okurlarıyla buluştu.

Bozdoğan, TRT Haber'deki programıyla aynı ismi taşıyan "Değişen Türkiye" köşesiyle Diriliş Postası'nın yazar kadrosuna katıldı.

BETÜL SOYSAL BOZDOĞAN KİMDİR?

Betül Soysal Bozdoğan 1978’de Gaziantep’te doğdu. Gaziantep Şahinbey İmam Hatip Lisesi’nden derece ile mezun oldu. Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Ayrıca Newport İnternatıonal University’de Davranış Bilimleri lisans programını tamamladı. Aynı üniversitede ‘kültürler arası psikoloji’ üzerine yüksek lisans yaptı.

betül soysal bozdoğan

Medyada moderatör ve editör olarak yer aldı. Profesyonel iş yaşamına 1993’te başladı. TVNET, 24 TV, TRT Türk ve TRT Haber’de pek çok yapımı hazırlayıp sundu. Lila ve Mor, 24 Dakika, Manşetten, Sıcak Gündem öne çıkan programları arasında. Halen TRT Haber moderatörü olarak siyasi-politik gündemi irdeleyen ‘Değişen Türkiye’ programını hazırlayıp sunmaktadır.

‘Yeni Türkiye’nin Kadınları’ ve ‘Daiş – 3. Dünya Savaşının Deşifresi’ kitaplarının yazarıdır. 2013’te Sultan Fatih Eğitim Kurumları tarafından ‘yılın medya duyarlılığı gösteren haber programcısı’ ödülünü aldı. 2016’da ise Celalettin Ökten ödüllerinde ‘yılın televizyon programcısı’ seçildi. Çeşitli ulusal ve uluslararası organizasyonları sundu. Pek çok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptı. Evli ve üç çocuk annesidir.

Hayykitap’tan yayımlanan kitapları:
DAİŞ 3. Dünya Savaşı’nın Deşifresi, Haziran 2016

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar