GÜNDEM

Best FM'den Berkin Elvan açıklaması

Best FM, radyo programcısıArzu Çağlan'ın ayrılığının ardından Berkin Elvan'la ilgili bir açıklama yapıldı.

Best FM'den Berkin Elvan açıklaması
Best FM'de 21 yıldır program yapan Arzu Çağlan, bir önceki gün radyodan ayrıldığını duyurdu.

Çağlan'ın programda Berkin Elvan için ağlaması nedeniyle işine son verildiği iddia edildi.

Çağlan ayrılıkla ilgili Twitter hesabına "5 Şubat'ta 21. yılını dolduran programım yayınlarım nedeniyle yayından kaldırıldı. Gururluyum" yazdı.

Best FM'den ise ayrılıkla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"Öncelikle şu hususu belirtmek isteriz ki; bu açıklamanın şimdiye kadar yapılmamasının tek nedeni, tamamen Türkiye’nin son dönemde zorlu bir süreçten geçmesi nedeniyle kurum olarak gösterdiğimiz sağduyudur. Ancak gelinen noktada yanlış anlaşılmaların giderek kontrolden çıkması, bu açıklamayı zorunlu hale getirmiştir.

Son zamanlarda sosyal medya ve yazılı basında yer alan Berkin Elvan’ın ölümüne olan hassasiyetimiz ile ilgili haberler; kurumumuzca üzüntü ve hayretler içerisinde karşılanmaktadır.

Best FM, yayına başladığı ilk günden itibaren özgür düşünceye, saygı kuralları çerçevesinde müsaade eden, duruşu net bir radyodur. Türkiye 26 şehit verdiğinde yayınlarını tamamen durdurabilen, polislerimiz şehit olduğunda yayınlarını yavaşlatan, Gezi Parkı olayları yaşanırken 24 saat boyunca gerçekleştirdiği canlı yayınlarla halkı bilgilendiren tek radyo olan Best FM; Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesinin ardından da tüm ülke ile aynı acıyı yaşamış ve gerekli hassasiyeti göstermiştir.

Berkin evladımız henüz hastanede yaşam mücadelesi verirken bile bizzat muhabirlerini görevlendirip dinleyiciye ayrıntıları aktarmış, cenaze öncesi ve cenaze gününde yine bizzat muhabirlerini cenaze alanına ulaştırarak haber merkezi eşliğinde bağlantılara yer vermiş, son dakika gelişmelerini paylaşmış, tüm müzik akışı ve program içeriklerini yavaşlatmıştır. Best FM bünyesinde yayın yapan her programcı yayın içeriğini değiştirmiş ve üzüntüsünü dile getirmiştir.
Best FM’ de çalışan hiçbir programcıya, düşüncesine göre müdahale edilmez, yönlendirilmez. Ancak yasalara, yayın etiğine ve sektörümüzle ilgili olarak RTÜK kanun ve kurallarına uyması istenir. Bu radyo her eleştiriye açık ancak hedefi kim olursa olsun her türlü hakarete kapalıdır.

Sayın Arzu Çağlan’a her şeye rağmen bugüne kadarki hizmetleri için  teşekkür eder, kendisiyle olan iş akdimizi bugün itibarıyla “KARŞILIKLI OLARAK” feshettiğimizi kamuoyuna duyururuz."
ÇOK OKUNANLAR