DİZİ DÜNYASI

'Ben Onu Çok Sevdim' için bir iddia daha

atv'de 18 Şubat'ta ilk bölümüyle ekrana gelmesi beklenen dizinin kendine yeni bir kanal aradığı öne sürüldü.

'Ben Onu Çok Sevdim' için bir iddia daha
Başbakan Adnan Menderes’in hayatını, eşi ve yasak aşkı üçgeninde anlatan ‘Ben Onu Çok Sevdim’ dizisinin atv yerine başka bir kanalda seyirciyle buluşması gündemde.

Çekimleri süren dizinin bir süredir oyuncu kadrosunda yaşanan değişim konuşuluyordu. Dizinin yapım şirketi Pana Film, Adnan Menderes rolü için Mahir Günşıray, eşi Berin hanım için ise İclal Aydın ile anlaşmış ancak daha sonra Günşıray projeden ayrılınca Mehmet Aslantuğ ile el sıkışmıştı. Bu durum daha önce Aslantuğ’la “Veda” dizisinde yine karı- kocayı canlandıran İclal Aydın’ı rolünden etmişti.

Aydın kadrodışı bırakılıp yerine İdil Fırat ekibe dahil oldu. Menderes’in yasak aşkı operacı Ayhan Aydan rolü için de Birce Akalay ile anlaşıldı.

‘Menderes’in metresi’

atv’nin sitesinde Seda Altaylı’nın senaryosunu kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Mehmet Bahadır Er’in yaptığı dizinin, 18 Şubat pazartesi günü başlayacağı duyurulmuştu.

Ancak iddiaya göre dizinin geçen haftalarda yayınlanan 2 ayrı tanıtımına gelen “önemli bir siyasi kişiliğin hayatının yasak aşk üzerinden” anlatılmasına yönelik tepkiler, atv yönetimini rahatsız etti ve bu durum diziyi yayınlamama ihtimalini de gündeme getirdi.

atv’de dönen Birce Akalay’ın canlandırdığı Ayhan Aydan’lı tanıtımda “Ben Ayhan Aydan... Bu ülkenin asılan, halkının gözü önünde öldürülen başvekilinin, Adnan Menderes’in sevgilisi, dert ortağı, büyük aşkı ya da metresi... Bunu söylemekten hiçbir zaman korkmadım, çekinmedim; Ben Onu Çok Sevdim... Benim anlatmaya cesaretim var, sizin dinlemeye cesaretiniz var mı?” şeklindeki sözleri yer alıyordu.

Senaryoyu onayladılar

Pana Film cephesi ise diziyle ilgili başka kanallarla görüşüldüğünü doğruladı. Dizinin senaryosunu atv’nin onayladığını ancak kanalla ekonomik konularla ilgili uzlaşma sağlanamadığı için başka kanallarla görüştüklerini belirtti. Şirket, “Ben Onu Çok Sevdim”in atv’de mi yoksa başka bir kanalda mı yayınlanacağının bir hafta içinde netleşeceğini ifade etti.

Haber3
ÇOK OKUNANLAR