GÜNDEM

"Ben Ömer" belgeseli herkesi ağlattı

Antalya Film Festivali kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde büyük payı olan şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in hayatını anlatan "Ben Ömer" belgeseli gösterildi.

"Ben Ömer" belgeseli herkesi ağlattı

53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film Seçkisi kategorisinde, "Ben Ömer" belgeselinin gösterimi yapıldı. 

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'ndaki gösterime,Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel, belgesel yönetmeni Mesut Gengeç ve belgesel ekibi katıldı.

İZLEYENLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in konu alındığı "Ben Ömer" belgeseli beğeniyle izlendi ve bazı sanatseverlerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. 

Gösterim sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mesut Gengeç, belgeselde Ömer Halisdemir'in çocukluğundan başlayarak şehit olduğu 15 Temmuz gecesine kadarki süreyi yansıtmaya çalıştıklarını söyledi. 

Gengeç, belgeseli 2 aylık bir çalışma sonunda tamamladıklarını belirterek, "Ben Ömer, 2 ay sürdü ve 33 dakikalık bir belgesel. Demokrasi Kahramanları belgeselinden yola çıkarak başladık. Daha sonra Ömer Halisdemir'i ayrı bir belgesel olarak çekmeye karar verdik." dedi. 

SAHNELERİ ÇEKERKEN ÇOK DUYGULANDIM

Belgeseli yaparken en çok "Çam ve gül" hikayesinden etkilendiğini vurgulayan Gengeç, ayrıca Halisdemir'in çok iyi bir asker, evlat, aile babası olduğunu ve bu sahneleri çekerken çok duygulandığını kaydetti. 

Belgeseli Uluslararası Antalya Film Festivaline yetiştirmek için biraz aceleye getirmek zorunda kaldıklarını anlatan Gengeç, şöyle devam etti:

SAHNELER GELİŞTİRİLİP YENİDEN ÇEKİLECEK

"Ömer Halisdemir belgeselini hem süre hem içerik hem de bilgi anlamında daha fazla geliştirip yeniden çekmeyi düşünüyoruz. Belgesel konusunda Ömer Halisdemir üzerinde yoğunlaştım. O konuda projeyi biraz ilerletmeyi düşünüyorum. Çünkü 'Ben Ömer' derken O Anadolu'nun bir yiğit evladı, nasıl bir toprakta doğduğu, çocukluk, lise yılları, ilk askerlik günleri ve sonraki süreçlerde yaşadığı önemli operasyonları ele aldık ve devamı yapılacak belgeselde de ele almaya devam edeceğiz."

ÖMER KENDİNE YAKIŞANI YAPTI

"Ben Ömer" belgeselini izleyen ve Halisdemir'in ablasının arkadaşı olduğunu belirten Deniz Ceylan ise basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Halisdemir ile çok gurur duyduğunu ve çok büyük bir iş başardığını söyleyen Ceylan, "Ömer kendine yakışanı yaptı ve belgeseli izlerken çok ağladım. Kendisiyle daha önce Burdur'a geldiğinde tanışma fırsatım olmuştu ama ablasının anlattığı kadarıyla söylersem çok mert, delikanlı ve cesur biri olduğunu biliyorum." diye konuştu. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar