GÜNDEM

'Ben o zaman medya patronu bile değildim'

TBMM Darbeler komisyonuna çağırılan Habertürk'ün patronu Turgay Ciner "Ben o zaman medya patronu bile değildim" dedi.

'Ben o zaman medya patronu bile değildim'
GAZETECİLER.COM - Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu 28 Şubat-27 Nisan Alt Komsiyonu, Aydın Doğan'ın ardından Ciner Grubu patronu Turgay Ciner'i dinlemeye başladı.
AYDIN DOĞAN ÇÖLAŞAN'I İŞTE BUNUN İÇİN KOVMUŞ
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na konuşan Doğan Yayın Grubu onursal başkanı Aydın Doğan iddiaları "şehir efsanesi" olarak yorumlarken Emin Çölaşan'ı neden kovduğunu da açıkladı.

EMİN ÇÖLAŞAN'IN HÜRRİYET'TEN NEDEN KOVULDUĞUNU OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 
Resim Bulunmamaktadır

O DÖNEMLER MEDYADA DEĞİLDİM

Ciner, komisyona Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ile birlikte geldi. O dönem medya patronu olmadığını dile getiren Ciner, sürece ilişkin değerlendirmeler yapabileceğini ifade etti.

MEDYAYA ÇOK İSTEYEREK GİRMEDİM

28 Şubat sürecinde medyanın içinde olmadığını vurgulayan Ciner, 27 Nisan bildirisinde de medyanın içinde olmadığını kaydetti. Kendisinin o dönemler iş adamı olduğunu belirten Turgay Ciner, o dönem yapılanların teferruatlarından uzak olduğunu söyledi. Anlattıklarının 1992-2001 dönemine ilişkin olacağını dile getiren Ciner, medyaya çok isteyerek arzu içinde girmediğine dikkat çekti.

Yapılanların 'ayakta kalma ve daha büyük pay almak için pay kapma kavgası' olduğunu vurgulayan Ciner, Refah-Yol döneminde çok önemli iki karar alındığını, birincisinin enerji özelleştirilmesi, diğerinin ise kamu paralarının bir havuzda toplanması olduğunu belirtti, kendi açısından bunların yüzde 1 milyon doğru kararlar olduğunu fakat ikisinin de akamete uğradığını kaydetti.

DİNÇ BİLGİN'DEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMALAR
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na konuşan Sabah gazetesi eski sahibi Dinç Bilgin'den itiraf gibi açıklamalar geldi. Dinç Bilgin "28 şubat öncesinde zengindim, herşeyim vardı. Sonrasında hiç bir şeyim kalmadı" dedi ve  ekledi:
"Şimdiki gibi bir başbakan, şimdiki gibi bir meclis olsaydı, böyle araştırma komisyonları, darbeleri araştırma komisyonları kurulabilseydi, Türkiye'nin başına bunlar gelmezdi."

DİNÇ BİLGİN'İN BOMBA AÇIKLAMALARININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Resim Bulunmamaktadır

NE BASKI GÖRDÜM VE NE DE KABUL ETTİM

Kurulu düzenin adamı olmadığını dile getiren Ciner, "Ne hiç kimseye şantaj tehdit bu şu şekilde yayın yaptım, ne de hiçbir kimseden baskı gördüm veya kabul ettim." dedi.

CUMHURİYET GAZETESİ İLE İLİŞKİM TİCARİ

Ciner, Dinç Bilgin'in elinden alınmış bir çöp dahi bulunmadığını vurguladı. Bütün borçlarını ödeyerek büyük bir hediye verildiğini ifade eden Ciner, Cumhuriyet Gazetesiyle ilişkilerinin tamamıyla ticari olduğuna dikkat çekti. 1994-2001 döneminde medya terörüne maruz kalmış biri olduğunu anlatan Ciner, "Ne hiçkimseye şantaj tehdit bu şu şekilde yayın yaptım; ne de hiçbir kimseden baskı gördüm veya kabul ettim. Hiçbir kimse ne bana ne de arkaşlarıma tehdit veya talepte bulunmamıştır. Başkaları hakkında konuşmak bana düşmez." şeklinde konuştu.

(Cihan)

ÇOK OKUNANLAR