GÜNDEM

"Ben Metehan Demir'e FETÖ'cü demedim..."

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, "Ben yaptığım açıklamada Metehan Demir ya da herhangi bir şahıs için 'FETÖ'cüdür' demedim" dedi...

"Ben Metehan Demir'e FETÖ'cü demedim..."

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, bugün gündeme gelen sözleriyle ilgili açıklama yaptı. 

17-25 Aralık sürecinde sızdırılan ses kaydında konuştuğu isim olan eski Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir'i eleştiren Egemen Bağış'ın, “Kendisini yurt dışına davet ettiğimde hep malum FETÖ'cü gazeteciler, Adem Yavuz Aslan ve Mustafa Ünal ile birlikte olmak istediğini vurgulardı. En yakın arkadaşlarıydı” dediği iddia edilmişti...

Egemen Bağış konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı... Eski AB Bakanı Bağış'ın o açıklaması şöyle:

AT İZİNİN İT İZİNE KARIŞTIĞI BİR DÖNEMDE...

"Ben yaptığım açıklamada Metehan Demir ya da herhangi bir şahıs için 'FETÖ'cüdür' demedim. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi "at izinin, it izine karıştığı bir dönemde" bu tür ifadelerden kaçınmak gerekir.

Sadece bu iftiranın ortaya atıldığı ilk günden itibaren söylediğimi, yani Metehan Demir'in de açıklamalarında vurguladığı gibi bu ses kaydının birkaç telefon görüşmesinden oluşturulan acımasız bir montaj çalışması olduğunun belgelendiğini belirttim.

"METEHAN SUÇU KABUL ETTİ AMA BAĞIŞ REDDETTİ" ÇARPITMASI YAPTILAR

O dönemde Metehan beyin 'adım böyle bir şeyle anıldığı için özür diliyorum' açıklamasını bir zamanlar kendisi ile de yakın görüşen, kendisiyle seyahat eden ve televizyon programlarına katıldığı fetocular tarafından çarptırıldığını ima ettim.

O hainler 'Metehan suçu kabul etti ama Bağış reddetti' gibi bir çarpıtma, yalan ve iftirayla olayı farklı boyutlara taşımaya çalıştılar. Halbuki kurgulanmış ve montajlanmış ses kaydı ile hedefe konan tüm taraflar ve objektif inceleme yapanlar ilk günden itibaren bunun aşağılık bir itibar suikastı olduğunu vurgulamıştı.

İTİBAR SUİKASTİ DÜZENLEDİLER!..

Gerek açtığım dava üzerine mahkemenin iki profesör ve bir doçente Tübitak aracılığıyla yaptırttığı analiz, gerekse İngiltere'nin en büyük ses laboratuvarından birinin yaptığı inceleme ile bu kaydın montaj olduğunu defalarca belgelenmiştir.

Fetullahçı terör örgütü ve hain mensupları Türkiye ve dünyada milyonlarca insanı istismar ettikleri, zan altına bıraktıkları gibi, iş, sanat, siyaset, spor ve medya dünyamızdaki bir çok kişiyi de kullanmışlar, istismar etmişler ve onlara yönelik itibar suikastları düzenlemişlerdir.

TARİHLERE BAKIN, KİM KİMİNLE İLİŞKİDE, KİM KİMİ YÖNETİYOR GÖRÜN!..

Bu itibar suikastları ile eşzamanlı yürütülen algı operasyonlarının tarihlerine bakıldığı zaman kimin kiminle ilişkide olduğu, kimin kimi yönlendirdiği net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bunu araştırmak da öncelikle Türk yargısının görevidir. Savcılarımızın bu konuda gereken çalışmaları titizlikle ve sabırla sürdürdüğünü görmek ülkemizin geleceği adına umut vericidir."

METEHAN DEMİR DE YALANLADI

Konuyla ilgili Metehan Demir'den de kısa bir açıklama geldi.

Demir, Egemen Bağış'ın tartışma yaratan demeci hakkında şöyle konuştu;

"Adem Yavuz Arslan ve Mustafa Ünal'ın davet edilmelerini benim istemem söz konusu olamaz. O dönemde zaten kendi ilişkileri çerçevesinde gezilerde yer alıyorlardı"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar