GÜNDEM

Belediyelerle Halk TV'nin para trafiği kafa karıştırıyor

CHP'nin televizyonu Halk TV'nin CHP'li belediyelere toplu davetiye sattığı, belediye başkanlarıyla gece evlerinde buluşup elden para aldığı, toplantı salonu, otel parası hatta büro kirası talep ettiği iddia edildi.

Belediyelerle Halk TV'nin para trafiği kafa karıştırıyor

CHP'nin televizyon kanalı Halk TV'deki allengirli para işleri gündem olmaya devam ediyor...

Gezi eylemleri sırasında Halk TV'nin yıldızı olan Makbule Cengiz'in kitabından yola çıkan Habertürk yazarı Oray Eğin, kitapta anlatılanların tam bir çürümüşlüğün resmi olduğunu yazdı..

"Belediyelere toplu davetiye satmak, belediye başkanlarıyla gece evlerinde buluşup elden para almak, adayları para karşılığı yayına çıkarmak, yine belediyelerden toplantı salonu, otel parası hatta ve hatta büro kirasını ödemelerini talep etmek" diyen Oray Eğin, ardından da şu soruyu sordu:

"Müthiş bir çürümüşlüğe, kirliliğe işaret etmiyor mu? Üstelik CHP yıllar önceki bir İSKİ skandalının faturasını hâlâ ödüyor ve hiç ama hiç akıllanmıyor."

İşte Oray Eğin'in yazısının ilgili bölümü:

BELEDİELER - HALK TV PARA TRAFİĞİ

Makbule Cengiz yıldızının parlayıp kovulduğu Halk TV macerasını “Üzgünüm Yazmak Zorundaydım” kitabında anlatıyor. İki şey dikkatimi çekti:

- BİR: Mütevazı bir apartman dairesinden yayın yapan küçücük bir kanalda bile büyük holding medyalarını aratmayacak ayak oyunları, kulisler, kumpaslar dönüyor. Hakaretler, çirkin üsluplar, dahası izin haklarının gasp edilmesi... Merkez medya daha masum kalmış bile diyebilirim.

Bir misyonla küçük bir kanal kurulmuş, pek çok gazeteci de sırf inandıkları için para almadan destek olmuş. “Eski yanlışlardan ders alalım, herkesi bağrımıza basalım, birlikte büyütelim bu kanalı” demek yok. Ruhat Mengi’nin, Hulki Cevizoğlu’nun nasıl susturulduğu, ekran yasağı getirildiği muhalif medyada bile sansürün ne boyutta olduğunun örnekleri. Halk TV’de kurulan müthiş feodal bir düzeni anlatıyor Makbule Cengiz.

- İKİ: CHP’li belediyelerle kanalın aşırı içli dışlı ilişkisi. Halk TV’nin tabii ki kendi partisinden kanunlar el verdiğince destek alması beklenebilir... O da belki...

Ama ya belediyelere toplu davetiye satmak, belediye başkanlarıyla gece evlerinde buluşup elden para almak, adayları para karşılığı yayına çıkarmak, yine belediyelerden toplantı salonu, otel parası hatta ve hatta büro kirasını ödemelerini talep etmek?

Müthiş bir çürümüşlüğe, kirliliğe işaret etmiyor mu? Üstelik CHP yıllar önceki bir İSKİ skandalının faturasını hâlâ ödüyor ve hiç ama hiç akıllanmıyor. Herkesten iki kat daha dikkatli, daha titiz olması gerekirken üstelik.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum