GÜNDEM

BBC kendisine tepki göstererek istifa eden editörünün protestosunu haber yaptı

BBC'nin dört uluslararası editöründen biri olan Carrie Gracie, kadın ve erkek çalışanlara ödenen ücretler arasındaki eşitsizlik nedeniyle istifa etti

BBC kendisine tepki göstererek istifa eden editörünün protestosunu haber yaptı

BBC Çin editörü Carrie Gracie, bulunduğu pozisyondan, "erkek meslektaşları ile arasındaki maaş eşitsizliğini" gerekçe göstererek istifa etti. İngiliz haber kuruluşu BBC, istifa haberini Carrie Gracie’ın BBC'yi eleştirdiği açık mektubu ile birlikte duyurdu. 

BBC'nin konuya ilişkin haberinde "BBC Çin Editörü Carrie Gracie yasa dışı ücret ayrımcılığına göz yumamadığı için istifa etti. Gracie, erkek uluslararası haber editörlerinin kendisinin yıllık 135 bin pound'luk maaşından çok daha fazla kazandığı gerekçesiyle işini bıraktı.

Gracie, 45 bin poundluk ücret artışı teklifini erkek editörler arasında hâlâ büyük bir fark olduğu gerekçesiyle reddetti" ifadeleri yer aldı. Gracie'nin mektubunda yer alan "BBC bana eşitliğin çok altında kalan büyük bir ücret artışı teklif etti. Görevler arasında ücret eşitsizliğini makul kılacak farklılıklar olduğunu söylediler; ama bu farklılıkları açıklamayı reddettiler" ifadelerine de yer verildi.

Haberde "BBC eşit ücretin şirket için hayati olduğunu söyledi" bilgisi de kaydedildi. 

BBC Türkçe Gracie’nin istifasını böyle gördü

BBC’nin İngilizce yayın yapan ana sitesinin dışında BBC Türkçe’de Gracie’ye yer verdi. BBC Türkçe’de yer alan haberin tam metni şöyle:

30 yıldır kurumda çalışan Gracie, yazdığı açık istifa mektubunda, BBC'de "gizli ve yasadışı bir maaş kültürü" bulunduğunu belirtti.

Carrie Gracie, kurumda çalışan ve 150 bin sterlin üzeri maaş alan çalışanların üçte ikisinin erkek olduğunun ortaya çıkması ile BBC'nin bir "güven krizi" yaşadığını da söyledi.

BBC, konu ile ilgili "kadınlara karşı sistemli bir ayrımcılık yok" açıklamasını yaptı.



ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar