GÜNDEM

Bayram gazetesine kimler engel oldu?

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Bayram Gazetesi geleneğinin yeniden yaşatılması için harekete geçmişti ancak bayram gazetesi bu bayram çıkamayacak.

Bayram gazetesine kimler engel oldu?
Gazetecilerin de 16 yıl aradan sonra dini bayramları aileleriyle birlikte geçirmesi için başlattığı çalışmada sona gelindi. Gazeteciler tatil rezervasyonlarını bile yaptı. 24 medya patronundan 18'i bayramda kendi gazetelerini çıkarmamak için hazırlanan protokole imza koydu.
Ne yazık ki, 6 gazete patronu protokolü imzalamadı. Bayram Gazetesi bu bayram çıkmayacak, gazeteciler tatil yapamayacak.
İşte Bayram Gazetesi'nin çıkmasına engel olan medya grupları ve patronları:
Zaman Gazetesi (Ekrem Dumanlı) Bugün Gazetesi (Akın İpek) Star Gazetesi ( Mustafa Karaalioglu) Radikal Gazetesi (Eyüp Can) Milliyet-Vatan (Karacan & Demirören) Hürriyet-Posta (Doğan Grubu)
FATİH ALTAYLI İSYAN ETTİ
Bayramlarda gazete çıkarılmasını istemeyen ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın önerisinin "Bize uyar" diyerek kabul eden Fatih Altaylı, ortaya çıkan duruma isyan etti:
"Diğer gazeteler de kabul ederse bayramda biz çıkmayız" diye peşinen kabullendim. Ancak bu proje ne yazık ki hayata geçemiyor. Hürriyet'ten Enis Berberoğlu, Zaman'dan Ekrem Dumanlı ve Star'dan Mustafa Karaalioğlu ile konuştuk. Üçü de "Biz bayramda da çıkacağız" dedi. Eh, bir tek bizim çıkmamamız Bayram Gazetesi'ni geri getirmeyeceğine göre biz de çıkacağız mecburen" diye yazdı.
Bayram Gazetesi geleneğini bitiren Sabah gazetesi bile Bayram Gazetesi'nin yeniden çıkması için imza koyarken, yandaş medya patronlarının anlamsız muhalefeti nedeniyle gazeteciler bayram yapamayacak.
Medyatava
ÇOK OKUNANLAR