ALKIŞ

Bavul Dergi'den alkışlanacak hareket...

Bavul dergi, kapağında Turgut Uyar'ın şiiri diye başkasına ait bir şiiri bastı. Dergi piyasaya çıktıktan sonra hata ortaya çıkınca 35 bin dergi geri çekildi....

Bavul Dergi'den alkışlanacak hareket...

Edebiyat ve sokak dergisi iddiasıyla yayın hayatına başlayan Bavul Dergi, Şubat sayısının kapağında yaptığı hata için şık bir özür diledi ve alkışylanacak bir hareket yaptı...

Kapağında Turgut Uyar'a ait olduğu iddiasıyla yayınlanan dizeler başkasına ait çıkan dergi, hem özür yayınladı hem de piyasaya dağıttığı 35 bin dergiyi geri toplattı...

Ardından da Şubat sayısını yeni bir kapakla tekrar bastı ve okuyucuyla buluşturmaya hazırlanıyor...

Bavul Dergi'nin düzeytilmiş Şubat sayısı yarından itiaren okuyucusuyla buluşacak...

 
            Bavul Dergi'nin hatalı kapağı...                               Bavul Dergi'nin düzeltilmiş kapağı

İŞTE BAVUL DERGİ'NİN ÖZÜR YAZISI

Derginin Sosyal Medya hesabı üzerinden yapılan özür açıklamasında şöyle denildi:

“Şubat ayı kapağımızdaki dizede, sıkça eleştirilen internetin bilgi kirliliği tuzağına biz de düştük. Tüm iç sayfalar editöryal süzgeçten geçirilirken kapağın sona bırakılıp, kontrol edilmemesi büyük hataydı.

Bu hata sonrası gerekli görev değişiklikleri yapıldı ancak bunu yeterli görmüyor ve piyasadaki 35 bin dergiyi geri çekiyoruz. Geleceğe, çocuklarımıza hatalı bilgiler, yanlış dizeler kalmaması önemlidir ve ortada bir hata varsa bu içtenlikle kabul edilmeli, bedeli neyse ödenmelidir. Okurlarımıza, yazarlarımıza, şairlerimizin aziz hatırasına saygı bunu gerektirir.

Bugüne kadar bin bir emekle sokakların gerçek hikâyelerini evlerinize taşımaya çalıştık, bu kötü ekonomik şartlarda ayakta kalmak için çabaladık. Ama geleceğe doğru bilgilerin miras bırakılması hepsinden daha değerlidir.

Kapağı yenilenen şubat sayımız yeniden basılıyor. Bu iki gün içerisinde almış olup iade etmek isteyen okurlarımız varsa dergimizi karşı ödemeli olarak ofisimize yolladıklarında, yenisi ücretsiz gönderilecektir.

Pek çok değerli yazarın yazdığı Şubat sayımız hafta sonu itibariyle raflarda olacaktır. Tüm okurlarımızdan, emek veren yazarlarımızdan ve usta şairimizin sevenlerinden özür dileriz.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar