GÜNDEM

Başörtüsü belgeseli çekerken müslüman oldu!

ABD’nin dev mağaza zincirlerine başörtüsü satışı yapan ilk muhafazakar moda markası Verona Collection'ın kurucusu Lisa Vogl, nasıl müslüman olduğunu Hijab in Style'a anlattı.

Başörtüsü belgeseli çekerken müslüman oldu!

Muhafazakar yaşam dergisi Hijab in Style, Şubat sayısıyla yine dikkatleri çekecek. 
Dünyanın dört bir yanında yayın yapan derginin Şubat ayı kapağında ödüllü fotoğrafçı ve ABD merkezli muhafazakar giyim markası Verona Collection’ın kurucusu Lisa Vogl var. 

Bir yıl önce ABD’nin en büyük perakende zincirlerinden biri olan Macy’s ile işbirliğine giden Verona Collection, ABD’nin büyük mağaza zincirlerinde başörtüsü satışı yapan ilk muhafazakar moda markası oldu. Vogl şimdilerde ABD'de büyük bir muhafazalar moda markasının sahibi olsa da müslüman olması ve muhafazakar modaya yönelmesinin öyküsü oldukça ilginç. 

Katıldığı fotoğrafçılık programı sırasında 2 dakikalık bir belgesel hazırlaması istenen Lisa Vogl,  “Neden Müslüman Kadınlar Başörtüsü Takar?” konusuna odaklanır ve Müslüman kadınlarla röportajlar yapar. 

Belgeselden müslümanlığa giden hikayesini Vogl, Hijab in Style'a şöyle anlatıyor: “Bu belgesel benim başörtüsü konusundaki algımı değiştirmekle kalmadı aynı zamanda İslam’ı daha fazla öğrenmem için de gözlerimi açtı. Daha sonra Kuran-ı Kerim’i okudum, konferansları, konuşmacıları dinledim, kitaplar okudum ve pek çok Müslüman’la konuştum. Ve bir dinde aradığım her şeyi İslam’da bulduğumu farkettim. Önce tüm gerekliliklerini yerine getirmek için başörtüsü takmaya başladım. Sonra 2011 yılında da bir mescide gittim ve Kelime-i Şahadet getirdim. Ve sonrasında bir an için bile bu kararımdan şüphe duymadım. Aynı dönemde moda fotoğrafçılığı kariyeme de başlamıştım ve anaakımda yer almanın değerlerime uygun olmaması nedeniyle muhafazakar moda sektörüne yöneldim. Elhamdülillah, hayal ettiğimden çok daha fazla kapı önümde açıldı.”

lisa vogl


Müslüman olduktan sonra kendisi için ihtiyaç duyduğu muhafazakar kıyafetleri rahatlıkla bulamayınca kendi markasını kurmaya karar veren Vogl, o süreci anlatırken “Muhafazakar moda markaları alanındaki açığı ve yüksek talebi de görünce ortağım Alaa Ammuss ile 2015 yılında Verona Collection’ı kurduk. İşe 4 başörtüsü, 1 elbise ve 2 etek ile başladık. Kazandığımız her kuruşu işimize yatırdık. 6 ay içinde İngiltere şubesini açtık, 2 yıl içinde de Macy’s ile işbirliğine gittik.” ifadelerini kullandı. 

Lisa’nın başarılı kariyeri ve etkileyici hayat hikayesi başarılı fotoğrafçı Ümit Taylan’ın çekimleriyle Hijab in Style Şubat sayısında.

ŞUBAT SAYISINDA BAŞKA NELER VAR?

Şef Deniz Nermin Gül ile 2 milyon takipçili bir Instagram fenomenine dönüşmesinin hikayesini Hijab in Style'a anlattı ve çok sevdiği Osmanlı mutfağından seçtiği tarifleri de okurlarla paylaştı.

Ekolojik ve insani değerleriyle dikkat çeken etik ve çevre dostu muhafazakar markalar, Pre-Fall koleksiyonlarından seçmeler, Instagram’a layık en iyi 10 seyahat noktası, kişiye özel üretim yapan kozmetik şirketleri, bıçaksız estetik uygulamaları, 2019’un en etkili fitness trendleri ve daha fazlası...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar