REKLAM

Basın İlan Kurumuna önemli görev

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay: “Kamu reklamları kurumumuz aracılığıyla yerel ve ulusal televizyonlara dağıtılacak”

Basın İlan Kurumuna önemli görev
Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen Türk Medyası Reklamcısıyla Buluşuyor Toplantıları'nın 5'ncisi Konya'da gerçekleşti.
 
Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Baykanı Uğur İbrahim Altay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, oda başkanları ile yerel medya temsilcileri katıldı. Toplantını açılış konuşmasını yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, bu yıl kurumlarının 50. kuruluş yılını kutladıklarını belirterek, '1961 yılında kurulan Basın İlan Kurumu, o yıl darbe yapanların belki de yaptığı tek güzel iştir.
 
ATALAY: KAMU REKLAMLARINI TV'LERE KURUMUMUZ DAĞITACAK
Serbest uygulama dönemi ile başlayıp maarif dönemi ile devam eden ve her dönem büyük tartışmalara neden olan kamu ilanlarının dağıtımı 1961 yılında kurulan kurumumuza devredildi. Kurulduğu günden itibaren kurumumuz özellikle yerel medyanın gelişmesi ve ayakta durabilmesi için her türlü desteği ve çalışmayı yapma gayreti içinde olmuştur' dedi.

"İNTERNET MEDYASININ GÜCÜ GÖZARDI EDİLEMEZ"
 
Basın İlan Kurumu'nun sadece gazete ve dergi gibi yayınların denetimi ve desteklenmesiyle ilgilendiğini ifade eden Mehmet Atalay, 'Görsel basın yani televizyon ve radyo gibi kurumların denetimi ise kardeş kurumumuz RTÜK tarafından yapılmakta. Şimdi ise RTÜK'le ortak bir çalışma içindeyiz. Günümüzde sadece gazete ve dergiler yok. Yerel televizyonlar, radyolar ve internet medyası, çağımızın görmezden gelinemeyecek birer gücü haline geldi. Bunları düzenleyecek ve destekleyecek çalışmalar yapmamız şarttı. Bunun için yaptığımız yeni çalışmayla artık kamu reklamlarının televizyonlara dağıtımı işini kurumumuz üstlendi. Bu çalışmanın alt yapısı hazır. Yasa tasarısı olarak meclise gönderdik' şeklinde konuştu.
 
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ise medya ve özellikle yerel medyanın yönetilenle yöneten arasında yönetilenin yanında yer alan ve kamu adına sorgulayan bir unsur olduğunu ifade ederek, 'Bu şehir bu görevi Osmanlı'dan beri yürütmektedir. Artık siyasi ve ticari birçok alanda Anadolu merkeze yürümektedir. Merkezi belirleyen başlıca unsur Anadolu haline gelmiştir. Basın İlan Kurumu da bunu görmüştür. Artık ulusal tabir edilen basını Anadolu belirlemektedir. Bu durumdan reklam verenlerin ve reklam derneklerinin de haberdar olması bizleri fazlasıyla sevindirmiştir' dedi.
 
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise bugün gelinen noktada yerel medyanın devlet desteğiyle ayakta kalmasının zor bir hale geldiğini ifade ederek, 'Sadece Resmi ilanlarla yürütülen bir sistemin demokrasinin ve yerel medyanın gelişmesine hiçbir faydası olmayacaktır. Bu konuda sadece ilan pastasından pay almak için kurulan gazetelerin de varlığı inkar edilemez. Tabii ki, yerel medyanın devamı için devletin desteği şart ancak reklam pastasından da gerekli payı alması için çalışmalar yapmakta gerek. İşte bugün burada bunun en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz' diye konuştu.
ÇOK OKUNANLAR