GÜNDEM

Basın Konsey'inden Takvim'in manşetine kınama

Basın Konseyi , Takvim gazetesinde yer alan "Hürriyet'in Teğmeni FETÖ'cü Çıktı: Işık Evleri'nden West Point'e" manşet-haberi için yapılan başvuruyu değerlendirdi.

Basın Konsey'inden Takvim'in manşetine kınama

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, 23 Kasım 2016 tarihli Takvim gazetesinde yer alan Ergün Diler imzalı "Hürriyet'in Teğmeni FETÖ'cü Çıktı: Işık Evleri'nden West Point'e" manşet-haberi için yapılan başvuruyu değerlendirdi.

Haberde adı geçen Mehmet Ali Ağaşçıoğlu, Soner Akgül, Dilaver Derya İdemen ve Uğur Ziya Yıldırım’ın "basın meslek ilkelerinin ihlal edildiği” iddiası ile yaptığı başvuru üzerine toplanan kurul, buna hak verdi.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu kararında, Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler imzalı manşet-haber ve yazı nedeniyle; Basın Meslek İlkeleri’nin “iftira niteliği taşıyan ifadeler yer verilmesi” ile ilgili 4. maddesi, “haberin soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olunmaksızın yayınlanması” ile ilgili 6. maddesi ve “yargı kararıyla belirlenmedikçe kimsenin suçlu ilan edilemeyeceği” ile ilgili 9. maddesi uyarınca Ergün Diler'e oy birliğiyle “kınama" verdi.

Kurul, cevap ve tekzip hakkını hiçe sayması nedeniyle Basın Meslek İlkeleri 16. maddesi uyarınca Takvim gazetesine oy birliğiyle "kınama"  kararı verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar