GÜNDEM

Başbakan Yıldırım: Çamlıca TV Kulesi, Ramazan'a yetişecek

Çamlıca TV Kulesi'de incelemelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, kulenin İstanbul'un deniz seviyesinden en yüksek yapısı olacağını belirterek, Ramazan ayına kadar yetiştirileceğini söyledi.

Çamlıca TV Kulesi'de Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte incelemelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı. Kulenin tamamlandığında İstanbul'un deniz seviyesinden en yüksek yapısı olacağını açıklayan Binali Yıldırım, Çamlıca TV Kulesi'nin Ramazan ayına kadar yetiştirileceğini söyledi.

Çabalarından dolayı Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a, ekibine ve yüklenici firmalara teşekkür eden Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

"DENİZ SEVİYESİNDEN BAKILDIĞINDA İSTANBUL'UN EN YÜKSEK KULESİ"
 
Bu hale kolaylıkla gelmedik. Beton kule yüksekliği 220 metre 50 santim. Onun üzerine bir de 145 metre çelik, radyoların, televizyonların vericilerin koyulacağı anten var. Deniz seviyesinden ölçtüğümüz zaman 583 metrelik bir yükseklikten bahsediyoruz. Bu haliyle deniz seviyesinden İstanbul'un en yüksek yapısı oluyor.

GERİYE 67 METRE KALDI

Kule eliptik bir kesit ama dairesel değil. Bugün itibarıyla 220.5 metrelik beton kulenin 153 metresini tamamlamış vaziyetteyiz. Geriye 67,5 metre var. Onu da önümüzdeki günlerde hava şartlarında sıkıntı olmazsa 1 ay süre sonra tamamlanmış olacak.

İKİ AYRI SEYİR TİRASI OLACAK

33 ve 34. katlarda seyir terası var. İstanbullular veya İstanbul'a  dışarıdan gelen ziyaretçiler bu seyir teraslarında İstanbul'un her tarafını izleme, seyretme imkanını bulacaklar. 39 ve 40. katlarda restaurant, yiyecek içecek kısımları var. Yaklaşık bu kule yıllık 4,5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapacaktır.

SALKIM SAÇAK ANTENLER ORTADAN KALKACAK

Kule bittiği zaman gerek küçük Çamlıca'da gerek Büyük Çamlıca'da gördüğünüz bu salkım saçak çelik antenler ortadan kalkacak ve büyük bir kısmı bu kulenin çelik kısmında yerleşecek. Geri kalanlar da yine Büyük Çamlıca'da bulunan TRT'ye ait kuleye yerleştirilmiş olacak. Bu yılın ortalarında açmayı hedefliyoruz. Amaç İstanbul'un hem sağlığına zarar veren bu görüntü kirliliğin ortadan kaldıracağız. Bir de radyasyon etkisini ortadan kaldıracak sağlıya zararlı bu yapıyı da kule üzerine daha yüksek bir noktaya yerleştirmiş olacağız.

"RAMAZAN BAYRAMI'NDAN ÖNCE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ"

Çok yüksek bir yapı, rüzgar yüküne karşı hesabının iyi yapılması lazım. İki tane asansörü var. Biri servis asansörü. Ayırca olağanüstü veya acil durumlarda da yangın merdivenleri mevcut. Gerekli emniyet tedbirleri gözetiliyor. İstanbulumuza hayırlı uğurlu olsun. Ulaştırma Bakanımıza, ekibine, yüklenicilere teşekkür ediyoruz. Ramazan Bayramı'ndan önce açmayı hedefliyoruz. Bayramla beraber burayı İstanbullular'ın hizmetine vermiş oluruz.
 
"BİZE YER KALMIYOR DİYENLERİN ENDİŞE ETMESİNE GEREK YOK"
 
Bazı yayıncılar, analog yayıncılar "Bize yer kalmıyor" diye endişe ediyorlarmış. Bu konuda endişeye mahal yok. Burada yaklaşık olarak 125 vericiye hizmet verecek. TRT'nin kendi kulesi var. Orada da vericiler olacak. Ama yine de yetmezse İstanbul'un değişik yerlerinde, Adalar'da 12 tane daha emisyon noktası var. Buralara da vericileri yerleştirerek yayın yapabilecekler. Zaten sayısal yayına geçince, 1 anelog 6-8 yayına tekabül ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum