MEDYA KÖŞESİ

Başarılı bir adam, Nihat Doğan! Özay Şendir yazdı

Nihat Doğan'ın Özgecan Arslan'ın babası ile paylaştığı ve baba Arslan'ın tepki gösterdiği fotoğrafa bir yorum da Özay Şendir'den geldi.

Başarılı bir adam, Nihat Doğan! Özay Şendir yazdı

Nihat Doğan'ın basit bir matematiği olduğunu, kendisini bir kampın parçası haline getirip öteki kampa saldırdığını yazıyor Özer Şendir.. İşte Şendir'in "Başarılı bir adam, Nihat Doğan!" başlıklı yazısında kaleme aldıkları...

İŞTE ÖZAY ŞENDİR'İN YAZISI

Başarılı bir adam aslında Nihat Doğan. Babasını 13 yaşında kaybetmiş, ailesine bakmak için boyacılık ve minibüs muavinliği yapmış sonra da adım adım şöhret olmuş birisi. Bugüne kadar çok bilinen iki şarkı yaptı ama bir şekilde hep gündemde kaldı.

“Seda Sayan ile ilişkisi sayesinde” demeyin, o ilişkinin meyvesi olan popüler şarkı ‘Bitanesinden bitanesine’ 2005’te çıkmıştı. Oysa piyasaya 1994’te çıkan ‘Kırdın Kalbimi’ şarkısıyla duyurmuştu adını. Amacı, bilinirlik kazanmak ve piyasada kalmaktı, başardı. Saygınlığı pek umursadığını sanmıyorum. Basit bir matematiği var aslında Nihat Doğan’ın.

Kendisini hep bir kampın parçası haline getirip, öteki kampa en ön sırada saldırıyor. Mesela ‘Survivor’da Derya Büyükuncu ile finale kaldığında, çocukluğunda çalışmak zorunda kalmış mazlumların kampından seslendi insanlara. Gündemi koklamayı biliyor Doğan. 2001’de Kemalpaşa Kiraz Festivali’nde “Bu ülkede barışı bozanlara lanet olsun” deyip, 2013 yılında Taraf’a “Muş’ta kalsaydım PKK’ya katılabilirdim, iki amcaoğlu dağa gitti, döndü” diyen bir portresi var.

Ermenistan’la ilişkilerin yumuşama dönemine denk gelen o röportajda, Ermeni soykırımı iddiaları çerçevesinde 24 Nisan anma etkinliklerine gideceğini de söylemiş... Doğan’ın başarısındaki bir diğer unsur da toplumsal hafızamızın zayıflığı.

Başından geçen ve muhafazakâr bir yapıya hiç de uymayan adli olayları bir kenara koyarak yazıyorum:

Yandaki fotoğrafta Nihat Doğan’ın Özgecan Aslan’ın ölümünden çok kısa bir süre sonra attığı tweet var.

Mesajı Türkçe hataları dahil aynen alıyorum: “Sizde mini eteği giyip, soyunup, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın.”

Nihat Doğan bu mesajı Özgecan Aslan için değil, cinayete dair mesajlar paylaşan Ahu Sungur’a cevaben yazmış sonra da tepkiler büyüdüğü için silmişti.
Aynı Doğan, pazartesi günü Özgecan Aslan’ın babasıyla buluştuğunda sosyal medyada şu mesajı yazdı: “Bunca sapığın kol gezdiği sokaklara çıktığınızda biraz daha tedbirli olup mini etek giymeyin minvalinde Ahu Sungur adlı bayana cevaben attığım tweet’imi...”

Gördünüz mü aradaki farkın büyüklüğünü? ‘Nihat Doğan başarılı bir adam’ cümleme karşı çıkan çok olacak biliyorum ama durum tam da söylediğim gibi. Piyasada benzerleri olan, ekrana çıkması için artı sebepler sayamayacağız biri ama bugün hâlâ konuşuluyor ve iyi ya da kötü adını herkes biliyor...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar