MEDYA KÖŞESİ

Barlas: Hep aynı gazeteyi okursanız...

Mehmet Barlas, "Eğer her gün aynı gazeteyi okuyorsanız ve yaşamdan uzak bir köşedeyseniz, gerçeklerin dünyasına çıktığınız zaman kafanız karışır" dedi.

Barlas: Hep aynı gazeteyi okursanız...

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, medyadaki "Empresyonistler"i yani "İzlenimciler"i fena halde iğneledi.

"Bizim basındaki empresyonist gazete köşe yazarlarını okuduğunuz zaman, onların toplumun gerçeklerini değil, kendi eğilimlerine göre algılayıp çarpıttıkları gerçeği okurlarına yansıttıklarını görürsünüz" diyen Barlas bir de uyarıda bulundu:

"Eğer her gün aynı gazeteyi okuyorsanız ve yaşamdan uzak bir köşedeyseniz, gerçeklerin dünyasına çıktığınız zaman kafanız karışır. Size her gün o gazete ile sunulan dünyanın dışındaki gerçek dünya sizi şaşırtır."

KENDİ EĞİLİMLERİNE GÖRE ÇARPITIRLAR

İşte Mehmet Barlas'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Sanatta "Empresyonizm" yani "İzlenimcilik" geçen yüzyıllarda kaldı. Ama bizim basında, hiç modası geçmeyen bir akımdır bu izlenimcilik. Çünkü empresyonizm+de gerçekler değil algılamalar önemlidir. Empresyonist bir ressam izlediği görüntüyü ışık ve renkleri algılamasına göre resmeder. Bu açıdan mesela aynı ağaç farklı ressamların tuvaline farklı biçimde yansır.

Bizim basındaki empresyonist gazete köşe yazarlarını okuduğunuz zaman, onların toplumun gerçeklerini değil, kendi eğilimlerine göre algılayıp çarpıttıkları gerçeği okurlarına yansıttıklarını görürsünüz.

GERÇEK DIŞI BİR DÜNYA

Eğer her gün aynı gazeteyi okuyorsanız ve yaşamdan uzak bir köşedeyseniz, gerçeklerin dünyasına çıktığınız zaman kafanız karışır. Size her gün o gazete ile sunulan dünyanın dışındaki gerçek dünya sizi şaşırtır.

Size yaşatılan gerçek dışı dünyada 15 Temmuz faciası yaşanmamış gibidir. Bu olaya ilişkin olarak tutuklananlar ve yargılananlar ise, okuduğunuz gazeteye göre "Mazlumlar"dır. FETÖ'nün müritlerinin aralarındaki iletişimi sağlayan şifreli ağlar, çocuk oyunlarından başka bir yerde kullanılmamıştır.

HEP VARDIR

Gerçekleri görüp ve öğrenip Türkiye'nin ne tür bir belayı geride bıraktığını anladığınızda, okuduğunuz gazeteyi hazırlayanların gerçekten mi dünyayı böyle algıladıklarını yoksa onların da algı operasyonlarını hazırlayanların kuklaları olduklarını merak edersiniz.

Aslında bu empresyonist gazete yazarlığı Türk basınında ezelden ebede vardır. Her seçim öncesinde yapılan yorumları ve değerlendirmeleri hatırladığınızda, gerçek sonuçların bunlarla ne kadar zıt olduklarını defalarca görmüşsünüzdür.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar