TV HABER

Barış Yarkadaş'tan TRT'ye Mustafa Armağan sorusu!

CHP’li Yarkadaş: ‘Mustafa Armağan TRT’ye danışmanlık yapmaya devam edecek mi?’

Barış Yarkadaş'tan TRT'ye Mustafa Armağan sorusu!

Mustafa Kemal Atatürk düşmanı Mustafa Armağan’ın TRT’nin “Payitaht Abdülhamid” dizisinin tarih danışmanı olduğu ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, konuyu TBMM gündemine taşıdı ve Başbakan Binali Yıldırım’a, “Atatürk düşmanlığıyla bilinen Mustafa Armağan isimli şahıs TRT’deki ilgili dizide danışmanlık yapmaya devam edecek midir?” diye sordu.

‘BU ŞAHSA TRT BÜTÇESİNDEN NE KADAR ÖDEME YAPILDI?’

Yarkadaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına ve manevi şahsiyetine alenen hakaret içeren bu tarz davranışların toplumu “kutuplaştırmaya” çalışarak, halkı kin ve nefrete sürükleme ile alenen tahrik ve devletin birliğini bozma suçlarının da ihlal edilmesi anlamına geldiğini hatırlattı.

Yarkadaş önergesinde şu soruları yöneltti:

“- Mustafa Armağan isimli şahsa TRT tarafından 2002-2017 yılları arasında ne kadar ödeme yapılmıştır? Bu şahıs TRT’nin hangi organizasyonlarında bulunmuştur?

- Atatürk düşmanlığıyla bilinen Mustafa Armağan isimli şahıs TRT’deki ilgili dizide danışmanlık yapmaya devam edecek midir?

- Atatürk düşmanlığıyla bilinen bu şahsın, devlet televizyonunda tarih danışmanlığı yapması kim ya da kimler tarafından sağlanmıştır?

- 17-25 Aralık sürecinden sonra Mustafa Armağan isimli şahsa TRT bütçesinden ne kadar ödeme yapılmıştır?”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar