GÜNDEM

Barbaros Şansal için tahliye kararı

Tutuklu bulunan ünlü modacı Barbaros Şansal hakkında avukatının itirazı üzerine tahliye kararı verildi.

Barbaros Şansal için tahliye kararı

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle 3 Ocak’ta tutuklanan modacı Barbaros Şansal tahliye edildi. Tahliye kararı veren üst mahkeme, Şansal hakkında yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

Ünlü modacı Barbaros Şansal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sınırdışı edildikten sonra gözaltına alındı ve nöbetçi hakimlikçe 3 Ocak’ta tutuklandı. Şansal hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak tahliye taleplerine rağmen Şansal’ın tutukluluğunun devam etmesi üzerine avukatı Efkan Bolaç, müvekkilinin tahliye edilmesi için itirazda bulundu. İtirazı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme bugün verdiği kararda, itirazı kabul ederek Şansal’ın tahliyesine hükmetti. Mahkeme, Şansal hakkında yurtdışına da çıkış yasağı konulmasına karar verdi.

Tahliye kararını Şansal’ın avukatı Efkan Bolaç Twitter hesabından "Barbaros Şansal hakkında yapmış olduğumuz itiraz üzerine İstanbul 5. Ağır ceza mahkemesi tahliye kararı verdi." mesajıyla duyurdu.

barbaros şansal

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar