GÜNDEM

Barbaros Muratoğlu beraat etti! Dava açıyor...

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu 6 ay tutuklu kaldığı FETÖ davasında beraat etti. Mahkumiyet kararını bozan temyiz mahkemesi, Muratoğlu'nun haksız yere tutuklu kaldığı süre için tazminat davası açabileceğini de belirtti.

Barbaros Muratoğlu beraat etti! Dava açıyor...

DOĞAN Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu beraat etti. Mahkumiyet kararını bozan temyiz mahkemesi, Muratoğlu'nun haksız yere tutuklu kaldığı süre için tazminat davası açabileceğini de belirtti.

Doğan Holding Ankara İdari Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, FETÖ/PDY örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme suçlarından 6 ay tutuklu kalmıştı.

MAHKEME 2 YIL CEZA VERMİŞTİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15 Haziran'da verdiği kararda 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Muratoğlu tahliye edildikten sonra kararı istinaf yasa yoluna götürmüştü.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi bugün verdiği kararda Muratoğlu'nun itirazını haklı bularak alt mahkemenin verdiği mahkumiyet kararını bozdu.

TUTUKLULUK TAZMİNATI DAVASI AÇABİLİRSİN

Beraat kararında, iddianamede dahi örgüt adına işlenen bir suçtan bahsedilmediği, silahlı terör örgütüne yardım etme suçunun ise unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

Kararda, mahkeme masraflarının hazineden karşılanacağı ve Muratoğlu'nun suç işlemediği halde tutuklu kalmasından kaynaklanan mağduriyeti nedeniyle tazminat davası açma hakkının olduğu da ifade edildi.

SON DERECE HAKSIZ BİR DAVAYDI

Doğan Holding Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel, Muratoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Barbaros Muratoğlu, kısa bir dönem Ankara’da hukuk danışmanlığı yapan bir avukatla görüştüğü, bu kişilerin sonradan FETÖ üyesi olma iddiasıyla tutuklanmaları ve etkin pişmanlık kapsamında verdikleri çelişkili ifadeler dayanak gösterilerek tutuklanmıştır. O dönemde birçok kuruma hizmet veren bu avukatların başka müvekkilleri hakkında aynı işlemlerin yapılıp yapılmadığı belirli değilken, Muratoğlu’nun bu gerekçeyle tutuklanmasını son derece haksız ve adaletsiz bulmaktayız" demişti.

Dava sürecinde tanıklar da Muratoğlu lehine ifade vermiş, kendisinin herhangi suça karışmadığını teyit etmişlerdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar