MEDYA KÖŞESİ

Banu Güven Ağca sorusu için ne dedi?

Medya Müfettişi'ne konuk olan NTV'ni başarılı ekran yüzü Banu Güven, Fatih Aksoy'a neden 'vicdanınız rahat mı?' diye sorduğunu anlattı.

Banu Güven Ağca sorusu için ne dedi?

TRT2'de canlı olarak yayınlanan Serra Karaçam'ın sunduğu Medya Müfettişi programının konuğu NTV ekranının başarılı yüzü Banu Güven oldu. İşte Banu Güven'in medya dünyasındaki gelişmeleri değerlendirdiği programdan bazı satırbaşları.

HAYATIMDA MÜZİK ÖNEMLİ ROL OYNAMIŞTIR

Hayatında müziğin önemli rol aldığını söyleyen Banu Güven küçüklüğünden beri gitarından bazı şarkıları çıkardığını söyledi. Daha çok caz müziğe ilgisinin olduğunu söyleyen Güven 'bu işi amatörce yapıyorum ancak her şeyi ciddiye aldığım gibi bu işi de ciddiye alıyorum' dedi.

TATSIZ BİR ŞAKAYDI

Serra Karaçam, Güven'e son günlerde hakkında "motor kazası geçirip öldü" şeklinde çıkarılan asılsız haberleri sordu.

NTV'nin başarılı ekran yüzü bu haberlere 'neden yaptığı konusunda bir izahat getiremeyeceğim.Çünkü bazen olabilir, sinemada olabilirsiniz gürültülü bir yerde olabilirsiniz ben de o gün telefonu duymadım, çok yakınlarım birlikte çalıştığım insanlar sıkıntı yaşadılar ve çok üzücüydü'cevabını verdi.

BENİM İÇİN HABERİ DOĞRU ANLATABİLMEK HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR

"Ekranda haberi doğru anlatabilmek her şeyden önce gelir" diyen Banu Güven şeöyle konuştu: 'Yayınlarımızı çok güzel bir işbirliği ile hazırlıyoruz.Yapısal olarak haberin her bölümüyle ilgili arkadaşımız aynı hassasiyet ile çalışıyor, fakat yayını yapan kişi olarak ta düşünmeyi bırakamıyorsunuz,takip etmeyi bırakamıyorsunuz. Kendi yazmış olduğum anonslar ya da editoryal olarak katkıda bulunduğum bir metin bununla ilgili yayın söz konusu olduğunda o anda bile kontrol mekanizmasını ben devreden pek çıkaramıyorum' dedi.

KENDİSİNİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN RÖPORTAJ

Serra Karaçam'ın kendisini en çok heyecanlandıran röportaj sorusuna ise Güven şu karşılığı verdi: 'Açıkçası şu an siz söyleyince bir anda beni çok şaşırtan hiçbir röportaj yani ABD Dışişleri Bakanı o dönemin Condoleezza Rice olmak üzere aklıma bir anda gelmiyor. Heyecan şöyle oluyor belli bir süreniz var o röportajı yapmak için o süre içinde istediğinizi alabilmek, cevabı belli olsa da hala soru olma vasfını sürdürebilen sorular var çünkü o cevap onun cevabı olmuyor aslında tam olarak işte onu gündemde tutabilecek bir şekilde röportajı bitirmek ve o süreye sığdırabilmek konuyu, bu heyecan yataratıyor.İşte eksik bir şey kalmasın duygusundan heyecanlandığımı söyleyebilirim"

KATİLLERDEN KAHRAMAN YARATMAMAK GEREK

Serra Karaçam, Banu Güven'e yapımcı Fatih Aksoy ile arasında geçen dialogu hatırlatarak 'Bunu yaparken, yani Ağca'yı yarışma programına katarken rahat mısınız diye sordunuz, bu soruyu çok beğenenler de oldu tepki gösterenler de o tepkileri anladınız mı' diye sordu.

Güven bu soruya 'Doğrusunu isterseniz tepki kısmı yansımadı bana, ama şunu söyleyebilirim Mehmet Ali Ağca'nın cezaevinden çıkması haber değeri taşıyan bir durumdur ama ondan sonra yaptığı her konuşma kendisine mikrofon uzatılıyor olması ya da bir basın toplantısı düzenlemeyi düşünecek olması ve ona gösterilecek ilgi bir takım şeyleri gölgede bırakacak ve haber değeri tartışılacak şeylerdir. Biz NTV olarak bu konuda yayınlarımızda belli bir tutum sergiledik o da katillerden kahraman yaratmamak yönünde.Sadece Ağca Abdi İpekçi cinayetini ilgilendiren benzeri bir çok cinayetin mağdurlarını ailelerini ve toplumu ilgilendiren sorular vardı bizde bu soruları sorduk. Ve çok açık bir şekilde reyting midir diye sorduğumuzda öyle olduğu söylendi. Biz gazeteci olarak sorma görevimizi yerine getirdik.' dedi.

Sorarken orda bir kınama hissedildi mi sorusuna ise Banu Güven 'Konuğunuzla konuşurken bazen devam sorusu sorduğunuzda ya da onun cevabına dair cevabını daha açmaya dair ek yaptığınızda sözünü bölüyormuşsunuz gibi tepki alabilirsiniz ama sonuçta o yayının sonuna baktığınızda konuşulmuş mudur cevap verilmiş midir etrafından 360 derece geçilmiş midir hadisenin, bunlar önemlidir. Kaldı ki bununla beraber birde belli ilkelerde evrensel değerlerden yana taraf olmaktan söz ediyoruz yani bunda da sıkıntı duyulacak hiçbir taraf olmadığını düşünüyorum' dedi.

''NASIL GÖRÜNDÜĞÜM AKLIMA BİLE GELMİYOR''
 
Karaçam'ın "pek çok hayranınız var, şu anda artık haberci kimliğinizi bilseler de ilk etapta dış görünümünüzle sizi izlemeye başladılar, siz bu kişilere ilk merhaba dediğiniz canlı yayınınızda ne hissetmiştiniz" diye sormasına Güven '' akışı ve içeriği düşünmekten nasıl göründüğümü düşünemiyor olduğum zamanlar çoğunlukta, bunun işin önüne geçmesini pek tercih etmem'' cevabını verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum