KİTAPLIK

Başkan'ın eski sevgilisi Trierweiler, bir kitap yazdı milyoner oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın eski sevgilisi Valérie Trierweiler, partnerinin kirli çamaşırlarını ortaya döken kitabıyla milyoner olmayı başardı.

Başkan'ın eski sevgilisi Trierweiler, bir kitap yazdı milyoner oldu
GAZETECİLER.COM - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın eski sevgilisi Valérie Trierweiler kendisini aldatan partnerinin özel hayatını ortaya döken kitabıyla, iki hafta gibi kısa bir sürede milyoner olmayı başardı.

Tierweiler'in Merci Pour ce Moment (O An İçin Teşekkürler) adlı bestseller'ı henüz 17 gün önce piyasaya sürülmesine karşın tam 442 bin kopya sattı. Hesaplamalara göre, bu satıştan eski first lady 1,3 milyon euro gibi rekor bir gelir elde etmiş oldu.

DenemeKitabın bu olağanüstü başarısı aynı zamanda yayınevi Les Arènes'i de ihya etti. Valérie Trierweiler'in Elysée Sarayı'ndaki deneyimlerini ve François Hollande'la ilişkisini anlattığı roman 20 euro'dan satılıyor. Buna göre, yayınevinin de masraflar çıkarıldığında 2,8 milyon euro civarında bir para kazandığı hesaplanıyor.

GRİNİN ELLİ TONUNU ÜÇE KATLADI

Kitabın ilk baskısı 200 bindi. Yayınevi ilaveten 270 bin kitap daha basıp, toplam baskı sayısını 470 bine çıkardı. Bu tür bir başarı Fransa açısından nadir bir durum. Kitap aynı zamanda ilk baştaki satış hızıyla İngiliz E.L.James'in ünlü "Grinin Elli Tonu" adlı tüm dünyada satış rekoru kıran romanını da üçe katlamış oldu.

Valérie Trierweiler, sevgilisi Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kendisini oyuncu Julia Gayet ile aldattığını öğrenince kaleme sarılmış ve bu kitabı yazmıştı. Kitap ilkin Almanya'da basılmış, Hollande ile dokuz yıl beraber olan Trierweiler'ın kitabı "intikam" için yazdığı öne sürülmüştü.

ÇOK OKUNANLAR