GÜNDEM

Bakan Günay, "Eyvah, yoldan çıktım"

Bakan Günay, gazetelerin ön sayfalarında hangi haberlerle yer alabildiğini anlattı.

Bakan Günay, "Eyvah, yoldan çıktım"

Güneri Cıvaoğlu ile Şeffaf Oda’nın konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kültür ve sanat haberlerinin gazetelerin birinci sayfalarında yer bulamamasından yakındı. Programın sunucusu Güneri Civaoğlu, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın günlük siyasetin dışına çıkan bakanlıklar olduğunu söyledi.
Bu sözler üzerine Bakan Günay, ince bir gönderme yaparak günlük siyasetle ilgili sözlerinin manşetlere çıkarıldığını ancak Bakanlığının yaptığı çalışmaların sadece kültür-sanat sayfalarında yer bulabildiğini ifade etti.
Günay, esprili bir üslupla "Zaman zaman günlük siyasete müdahale eden bir kaç cümle söylediğimde derhal, hemen en ön sayfalara çıkıyor. Orada da 'Eyvah yine yoldan çıktık' diyorum" şeklinde konuştu.

Ertuğrul Günay, sözlerine şöyle devam etti: "Halbuki kültürle ilgili ne kadar güzel şeyler yapıyoruz. Onların belli sayfaları var biliyorsunuz gazetelerde. Kültür-sanat sayfaları. Ben de istiyorum ki asıl o yaptıklarımız, kültürle, sanatla, turizm ile ilgili yaptıklarımız birinci sayfaya çıksın ama birinci sayfaya siyasi bir şey söylersem büyütülerek çıkıyor. Onun için yerimizde kalmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bize ayrılan sayfalarda" diye konuştu.

Televizyon Gazetesi

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar