TV HABER

Bahçeli'nin öfkesi Yazıcıoğlu suikasti ile ilgili

Akil İnsanlar heyetinde yer alan Abdurrahman Dilipak, "Devlet Bahçeli'nin muhalefetinin gerekçesini Muhsin Yazıcıoğlu suikastı davası açıldığında göreceğiz. Devlet Bahçeli’nin niye bu kadar öfkeli olduğu, o zaman öğreneceğiz" dedi

Bahçeli'nin öfkesi  Yazıcıoğlu suikasti ile ilgili

GAZETECİLER.COM - Akil İnsanlar heyetinde yer alan Abdurrahman Dilipak, "Devlet Bahçeli'nin muhalefetinin gerekçesini Muhsin Yazıcıoğlu suikastı davası açıldığında göreceğiz. Devlet Bahçeli’nin niye bu kadar öfkeli olduğu, o zaman öğreneceğiz" dedi.

TVNET'de Veyis Ateş'in konuğu olan Dilipak programda MHP'lilerin tepkisini çekecek çok ilginç iddilarda bulundu.

VEYİS ATEŞ: Devlet Bey ne yapmaya çalışıyor çok sert..

ADURRAHMAN DİLİPAK: Bundan sonra bir adım daha öteye gittiğinizde kozmik odaya giriyor bunun sonucu. Özal suikastını soruşturacak olursanız bir adım sonrada belli kadrolar ortaya çıkacak. Uğur Mumcu'da gelindi bir noktaya dayandı bu iş. Muhsin Yazıcıoğlu suikastı… Dava açıldığında göreceğiz ki; Devlet Bahçeli’nin niye bu kadar öfkeli olduğu,  o iddianamede geçecek isimler ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

VEYİS ATEŞ: Ne demek istiyorsunuz? Anlamını biraz açar mısınız?

ADURRAHMAN DİLİPAK: Şimdiye kadar bakın darbe Ankara’da yapılır İstanbul’da değil. Ergenekon’da, Balyozda İstanbul’da başlıyor, İstanbul’da bitiyor. Bülent Anınç Davası açılmadı. Şimdi Ankara’ya gelecek. Bundan sonra 28 Şubat sürecinde sadece askerle ile ilgili iddianame açıklandı. Hayır bunun, siyasi ayağı, medya ayağı, sermaye ayağı ortaya çıkmadı. Artık bıçak kemiğe dayandı birileri için, bir adım sonrasında çok ilginç isimler ortaya çıkacak. Birilerinin kapıları çalınacak.

VEYİS ATEŞ: Devlet Bahçelide bunlardan biri mi?

ADURRAHMAN DİLİPAK :Tayyip Erdoğan geçen gün üstü kapalı bir şeyler söyledi. Devlet Bahçeli o derin çevrelerdeki kaygıyı yansıtıyor aslında.

VEYİS ATEŞ: Şu andaki muhalefeti

ADURRAHMAN DİLİPAK :Kendi şahsı ile ilgili değil.  Bakın iki şey çok önemli; bu işin Ankara ayağı. Ankara ayağının beraberinde bürokrasi, siyaset, STK’lar finans çevreleri iş dünyası, medya, mafya, sermaye, siyaset bürokrasi ve STK’lıların içerisinde örgütlü bir yapı bu. Birde bugüne kadar hiç bu işin ayağı, Yunanistan’a gitmiyor mesela, İsrail’e gitmiyor, Amerika’ya gitmiyor, İngiltere’ye gitmiyor, Fransa, Almanya, İtayla, Suriye, Rusya’ya gitmiyor. Herkes biliyor ki uğur mumcu eroin, silah takasının Bulgaristan ayağı var. Bari Bulgaristan’a gitsin bu işin ucu…. Ya bir derin devlet kendinden ibaret olabilir mi? Dikkat ederseniz hiç oralara uzanmıyor bu işin ucu. Bunun bir uluslararası boyutu var.

VEYİS ATEŞ: Bu uzanacak ve Devlet Bahçeli bu gruplar adınamı kaygılanıyor.

ADURRAHMAN DİLİPAK: Bunun uluslararası ayağı ve içerideki tekrar söylüyorum, medya,mafya,siyaset,bürokrasi ve STK , işin içinde, Yargısı da finans dünyasının da bulunduğu, yeni bir takım isimlerinde işin içine katılacağı bir sürecin içerisindeyiz.

 

ADURRAHMAN DİLİPAK : Açılan davalara baktığımızda kozmik oda davası açılacak. Bülent arınç suikast planı meselesinde 2 kamyon el bombası Ankara’ya sivil bir kamyonla önünde bir tedbir, arkasında bir tedbir koruma olmadan girdirildi. Yani herkes biliyor bunu. Bugüne kadar hala dava açılmadı, demek ki birileri bu işin önünde duruyor. Bunun uluslararası alana yayılmasını istemiyor ve Ankara’ya bu işin girmesi istenmiyor. Ama artık 28 şubat davası açıldı, Özal suikastı davası açıldı, niye (….)ifadesi alınmıyor. Niye Uğur Tünük’ün ifadesi alınmıyor? Yargıtay savcısı rastgele isimlerden bahsetmiyoruz. (…)Daha başka isimlerde var gündem de. Kartal Demirağ’dan önce kendisine Özal Suikastı teklifi edilen adamın vurdurulduğu onu vuranında vurdurulduğu söyleniyor. Daha Cemil Ersever’in ne olduğunu bilmiyoruz. Şimdi işler bir noktaya geldi. Bu nokta’da işte birileri yaşanan olayları bahane ederek bağırıyor. Ama sıkıntı başka yerde. Eğer sizin ensenizde çıban çıkmış ise ensenize pensilin kremi sürerek o yarayı giderirsiniz başka yerden çıkar. Çünkü karaciğerinizde problem vardır. Ya da dalaklarınızda problem vardır, safra kesenizde problem vardır

VEYİS ATEŞ: Dolayısı ile bu muhalefet etme biçimi doğru yer değil

ADURRAHMAN DİLİPAK :Bu muhalefet etme biçimi duyulan sancının, stresin, sıkıntının ifadesi. Çünkü Abdullah Öcalan öyle herhangi birisi değil. Kesirey bağlantısını, kayınpederi bağlantısını, Suriye’deki üst katnda oturanı, alt katında oturanı bakarsanız, öclan2ın Fikir kulüplerinde adı neydi bakarsanız; PKK, terör, Öcalan, denklemini çözerseniz, arkasından birde Kürt ;Ergenekonu çıkar. Bunu biraz daha öteye götürürseniz, korucular meselesi içinde, PKK meselesi içinde, bir de başka bir trafik Afganistan’dan başlayıp Avrupa’ya kadar uzanan başka bir trafik ile karşılaşırsınız

VEYİS ATEŞ:Nedir o?

ADURRAHMAN DİLİPAK Uğur Mumcu’nun silah ve eroin üzerine yaptıklarını  biliyorsunuz yani.. Akdeniz de kısmetin bir gemisi nasıl batırıldı, önünde kim gidiyordu, Sahil muhafaza botları gidiyordu. Nato tatbikatı için giden denizaltı ile eroin taşıyan bir zihniyet İtalya’ya. Ne yapmaz ki? (…) davası niye üstü örtüldü? Niye Eşref Bitlis’in ölümünün arkasında sır bir türlü aydınlatılmıyor. İşte artık 40. Odanın kapısına geldik. Yüze yüze oraya geldik.
ÇOK OKUNANLAR