GÜNDEM

Bahçeli'den İhsan Eliaçık'a 'Kızılelma' tepkisi: 'Kripto münkir'

İhsan Eliaçık'ın 'Kızıl Elma şirktir' sözleri MHP liderini kızdırdı. Bahçeli, Eliaçık'a "Bre kripto münkir, Kızıl Elma'yı biliyor musun da şirk diye yaftalıyorsun" diye seslendi.

Bahçeli'den İhsan Eliaçık'a 'Kızılelma' tepkisi: 'Kripto münkir'

MHP lideri Devlet Bahçeli, twitter hesabından 'Kızıl Elma'yı eleştirerek "'Cihana hakimiyet' iddiası şirktir" diyen İhsan Eliaçık'a "Kripto münkir" (Tanrı'nın varlığına inanmayan) sözleriyle yanıt verdi.

Yazar İhsan Eliaçık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Sanayi Odası 54. Yıl ödül töreni konuşmasında, Afrin'e yönelik operasyona katılan bir askerin “Nereye gidiyorsunuz?” sorusuna “Kızılelma’ya gidiyoruz” yanıtı vermesini hatırlatarak, “Evet, bizim bir Kızılelma’mız var. Biz o hedefe doğru gidiyoruz” sözlerini Twitter'dan eleştirmişti.

Eliaçık'a yanıt MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, İhsan Eliaçık'ın “Kızılelma şirk koşmaktır” açıklamasına, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan tepki gösterdi.

Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı" harekatıyla ilgili, Türkiye'nin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda meşru müdafaasını sonuna kadar icra ve ifa edeceğini söyleyen Bahçeli, "İstikamet neresi sorusuna Kızılelma cevabını veren kahramanlar oldukça bu millet, bu devlet, bu vatan ilelebet payidar kalacaktır. Şu rezilliğe bakınız ki, Kızılelma’yı şirk gören kripto münkirler varmış! Bre Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar, Kızılelma’yı biliyor musunuz da şirk diye yaftalıyorsunuz? Kızılelma’yı duyunca beti benzi atanlar, size rağmen millet olduk, size rağmen istiklalimizi koruduk." ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar