POLEMİK

'Başbakan'ın kölesi olmak için takla atıyor'

Nagehan Alçı kendi gazetesinde seçimlerle birlikte tavır değiştiren o yazara öyle bir çaktı ki... İşte polemik yazısından sert örnekler...

'Başbakan'ın kölesi olmak için takla atıyor'
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, seçimler ile birlikte medya mahallesinde tarzı en çok ve en çabuk değişen yazar oldu. Seçimler sonrasında AK Parti'nin %50 oy oranı ile kazandığı zafer medya mahellesinde eleştirilerin seyrini CHP'ye kaydırdı ancak en keskin dönüşü de Oray Eğin yaptı. 

EĞİN BUGÜN DE KENDİSİNE UZATILAN ELİ YAZDI
Eğin'in seçim sonrasında yazılarındaki değişim bugün de Bir davetiyenin anlamı başlıklı yazısı ile kendini gösterdi. Eğin seçimlerden önce Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından organize edilen Türkçe Olimpiyatları için yapılan davet hakkında yazdı.

"En son altı-yedi sene önce böyle bir davet gelmişti, sonra da bir daha ne arayan oldu ne soran.
Normalde sosyalleşen biri değilim. İlk davet geldiğinde bu yüzden gitmemiştim.
Ama bu sene özellikle katılmak istedim.
Benim için bu davetiyenin simgesel bir önemi var ama. Üstelik daha Başbakan balkondan 'helalleşme' çağrısı bile yapmadan göndermişler, ben bunu bana uzatılan bir el olarak yorumlarım.
Bakın, son beş-altı yılda Türkiye her alanda çok gerildi, her türlü diyalog karşılıklı koptu. Cemaat de bundan nasibini aldı kuşkusuz. Onlar bizi, biz onları ötekileştirdik, bir aşamada da iş tartışmadan çıkıp saf tutmaya kadar vardı.
Bu kutuplaşma giderek karşılıklı düşmanlığa kadar vardı, tehlikeli bir noktaya gelmeye başladı. Ve bu süreç kimse için iyi olmadı.
Ben bana uzatılan elin kıymetini biliyorum. Bunu kopan diyaloğun yeniden inşası için temiz bir sayfa olarak yorumluyorum. Bu diyalog çabasının benimle sınırlı kalmayacağını da ümit ediyorum. Aynı elin her kesime uzanmasını diliyorum.
Tam da bu yüzden, o uzatılan ele karşılık vermek için gitmek isterdim Türkçe Olimpiyatları'na.
Eğin'in tavır değişikliği kendi gazetesinde uzun süre polemik yaptığı Nagehan Alçı'nın da gözünden kaçmadı. Alçı çok sert bir üslupla köşesinden Eğin'e çaktı.

YASADIŞI BİR ÇETENİN EMRİYLE YAZAN YAZAR

"İnsanın insanlığından utandığı anlar oluyor bazen. 'Yok artık' bile diyemediği. Sözcüklerin şaşkınlık ve acıma duygusunu anlatmaya yetmediği... Bazıları birkaç gündür bana işte böyle hisler yaşatıyorlar. Hele içlerinde bir tanesi var ki..."
diyerek başladığı yazısına Eğin'in ismini vermeden devam etti. Üstelik AK Parti hükümetini devirmeyi amaçlayan yasadışı bir çetenin emriyle yazılar yazan diyerek eleştirisini suçlamaya çevirdi...

İşte Alçı'nın Akşam'daki köşesinde yazdığı yazıdan çarpıcı bölümler:

ERDOĞAN'IN KÖLESİ OLMAK İÇİN TAKLA ATIYOR

Bir anda başladı, darbeyle devrilmesi için çabaladığı bu hükümete alenen yağcılık yapmaya. Çok yakın bir geçmişe kadar Tayyip Erdoğan'ın akıbetinin Menderes ile aynı olması için elinden geleni yaptığı savcılık tarafından tespit edilmiş, her türlü çirkefliği, bel altı vuruşu ve tetikçiliği çete talimatlarıyla hayata geçirmiş ne yazar! Bugün Tayyip Erdoğan'ın kulu kölesi olmak için takla atıp duruyor!  Tutuklanmamak için kaçtıktan sonra bu aşağılık yöntemlerle geri gelebileceğini sanıyor herhalde...

KUMANDANI SONER'İ DE ARKADAN VURACAK

(...) Yönetimden tek bir olumlu tavır görse şu an hapiste olan kumandanı Soner Yalçın'ı da anında satacak, arkadan vuracak ve muhtemelen itiraflara başlayacak. 


ÇOK OKUNANLAR