TV HABER

Azerbaycan'dan FOX'a Fatih Portakal darbesi

Fatih Portakal'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in eşini cumhurbaşkanı birinci yardımcısı ilan etmesiyle ilgili haberi sunma şekli nedeniyle Azerbaycan'da Fox TV'nin yayınlarına son verildi.

Azerbaycan'dan FOX'a Fatih Portakal darbesi

Fox TV Ana Haber sunucusu  Fatih Portakal'a kardeş ülke  Azerbaycan'dan büyük darbe geldi.

Azerbaycan  Cumhurbaşkanı Aliyev'in eşini cumhurbaşkanı birinci yardımcısı ilan etmesi haberini alaycı bir dille sunan  Fatih Portakal'ın üslubu ve sözleri Azeri yetkililerin tepkisini çekti. Haberin üzerinden çok geçmedi  Azerbaycan,  Fox TV'nin yayınını durdurdu.

Fox TV'nin yayının durdurulduğu haberini ise CHP  İstanbul  Milletvekili  Barış Yarkadaş attığı bir tweet'le duyurdu.

"PORTAKAL TÜRK ÜLKELERİNİ SEVMİYOR"

Adil Aliyev DHA'ya yaptığı açıklamada ise  Fatih Portakal'ın dün ana haberde sarf ettiği sözlerin  Azerbaycan halkında büyük bir rahatsızlığa neden olduğunu iddia etti.

Aliyev,  Fatih Portakal'ın Türk dünyası ülkelerini sevmediğini ve bu yüzden taraflı yayınlar gerçekleştirdiğini savundu.

Aliyev şunları söyledi:

FOX TV'nin gazetecisi  Fatih Portakal'ın amacı  Türkiye  Azerbaycan ilişkilerine zarar getirmektir.  Azerbaycan ile ilgili hazırladığı ülkemize yönelik haber, tek taraflı ve önyargılı olmaktadır.  Fatih Portakal hiçbir zaman isteğine nail olmayacaktır. Çünkü, Türk halkı her zaman  Azerbaycan'ın yanında olmuştur ve bundan sonra da olacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar