GÜNDEM

Azadiye Welat çalışanları tahliye edildi

Azadiya Welat çalışanları Şirin Çoban ve İlker İlkan hakkında “Örgüt üyesi olmak” suçuyla yargılandıkları davadan tahliye edildiler.

Azadiye Welat çalışanları tahliye edildi

Mersin’de Eylül 2016’da tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanları Şirin Çoban ve İlker İlkan hakkında “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması 12 Ekim günü Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, 13 aydır tutuklu Çoban ve İlkan’ın adlî kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

İlkan duruşmaya tutuklu bulunduğu Ermenek Kapalı Cezaevi’nden, Şirin Çoban ise Tarsus Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Duruşmada savunmasını Kürtçe yapan Şirin Çoban isnat edilen suçlamaları reddetti. Çoban, sadece gazete dağıttığını ve 13 aydır bu yüzden tutuklu olduğunu kaydetti.

İlker İlkan’da, sadece gazete dağıtımı yaptığı için uzun süredir tutuklu bulunduğunu belirterek, beraatini istedi.

Ardından söz alan İlker İlkan ve Şirin Çoban’ın avukatları müvekkillerine isnat edilen “örgüt üyeliği” suçlamalarının vasfının oluşmadığını belirterek müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Savcılık ise suçun mahiyetinin göz önüne alınarak, İlkan ve Çoban’ın tutukluluk hâlinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti İlkan ve Çoban’ın uzun tutukluluk süresini göz önüne alarak, adlî kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar