MEDYA KÖŞESİ

Ayşen Gruda’nın cenazesindeki utanç tablosu! Nagehan Alçı yazdı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ayşen Gruda'nın cenaze törenine katılmayan usta isimlere fena çattı. Nagehan Alçı, töreni hayretler içinde izlediğini söyledi.

Ayşen Gruda’nın cenazesindeki utanç tablosu! Nagehan Alçı yazdı

Önceki gün kanser tedavisi gördüğü hastaneden hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta sanatçısı Ayşen Gruda, dün sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze törenine katılan Ayşen Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda, törene gelmeyen oyunculara sitem etti. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Gruda'nın cenaze törenini hayretler içinde izlediğini törende büyük oyuncuların hiçbirini göremediğini söyledi. 

Nagehan Alçı, "Ben Sunal’ı görünce diğerleri adına utandım, üzüldüm. Kimleri kimleri aradı gözlerim…Başta Şener Şen… Gruda deyince akla elmanın diğer yarısı gibi gelen usta oyuncu Şener Şen… Nasıl olmaz bu cenazede? Neden olmaz? Peki ya Müjde Ar? Gruda’nın “sevgili arkadaşlarım” dediği Türkan Şoray? Fatma Girik? Filiz Akın? Perran Kutman? Son olarak “Pek Yakında” filminde birlikte oynadığı Cem Yılmaz en azından tecrübeye saygı adına 1 saatini ayıramaz mıydı? Maalesef ayırmadılar. " dedi.

Ayşen Gruda’nın cenazesindeki utanç tablosu

Ayşen Gruda büyük bir oyuncuydu. Türk sinema tarihinin tartışmasız en ses getirmiş ve boşluğu hâlâ doldurulamamış kadın komedyeniydi. Gruda’nın cenaze törenini hayretler içinde izledim. Gelmiş geçmiş bütün büyük oyuncularla birlikte oynamıştı.

Törende gözlerim o oyuncuları aradı. Müjdat Gezen, İlyas Salman, Nevra Serezli, Erol Evgin, Demet Akbağ dışında aklıma gelenlerin hiçbirini göremedim. Bu isimler tabutun başından ayrılmadılar, arkadaşlarına veda etmekte zorlandılar. Hele İlyas Salman...


Ali Sunal vardı, babası büyük star Kemal Sunal ile defalarca aynı seti paylaşmış olan Gruda’ya vedaya gelmişti. Ama ben Sunal’ı görünce diğerleri adına utandım, üzüldüm. Kimleri kimleri aradı gözlerim…

Başta Şener Şen… Gruda deyince akla elmanın diğer yarısı gibi gelen usta oyuncu Şener Şen… Nasıl olmaz bu cenazede? Neden olmaz? Peki ya Müjde Ar? Gruda’nın “sevgili arkadaşlarım” dediği Türkan Şoray? Fatma Girik? Filiz Akın? Perran Kutman?

Son olarak “Pek Yakında” filminde birlikte oynadığı Cem Yılmaz en azından tecrübeye saygı adına 1 saatini ayıramaz mıydı?

Maalesef ayırmadılar. Eski eşi cenazede sitem ederken haklıydı. “Nerede bu büyük oyuncular? Burada olmaları lazımdı…”

***

Gruda bir Tarık Akan değildi

Ayşen Gruda için Kemalist medya öyle bir portre çiziyor ki… O yayınları okuyan sanır ki Gruda ulusalcı bir sanatçıydı. Rahmetli Tarık Akan’ın görüşlerine de saygım var ama Ayşen Gruda bir Tarık Akan değildi.


Akan çözüm sürecine sırf Erdoğan bu sürecin mimarı diye karşı çıkmıştı. Evet Gruda da iktidara muhalif bir sanatçıydı ama asla ulusalcı değildi. Bu iktidarın başlattığı barış ve çözüm sürecine gönülden destek vermişti. Oral Çalışlar’ın yönettiği dönemde Taraf gazetesine konuşmuştu Gruda. Bakın o röportajda ne diyor:

"Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler. Neyin ispatı ve kavgası içindeyiz. O Kürt çocukları da anne, baba kuzusu. Küçük hesaplar yüzünden iki taraf da ölüyor. Dövüşe dövüşe değil masa başında konuşa konuşa halletmemiz gerekiyor. İnanıyorum aklı başında siyasiler, insanlar bunları görüyorlar. Hepimizin çocukları var. Bu savaş çok gereksiz. Eğer ki bu konuda katkım olacak ise mağaralara kadar gitmeye razıyım. PKK mağaralarına giderim. Çünkü onlar bana bir şey yapmazlar. Onlar da benim filmlerimle büyüdüler. Bana bir şey yapmazlar."

Böyle bir açıklamayı bu kadar içten bir dille yapan bir sanatçı ulusalcı olabilir mi? Bilakis Ayşen Gruda eğer bu açıklamaları son 1 yıl içinde yapsaydı Dursun Çiçek’in gururla anlattığı ve adliyelerimizde bol bul bulunduğunu iddia ettiği ulusalcı kimi savcılar tarafından hakkında tutuklama bile talep edilebilirdi!!

Çünkü bu kafa zamanında çözüm sürecini ve silahların susmasını desteklemeyi bile kriminalize eden bir kafa. Dursun Çiçek’in ifade ettiği gibi, eğer ellerinde güç olsa çözüm ve barış sürecini başlattığı için, Tayyip Erdoğan’ı bile tutuklamaktan çekinmeyecek olan kafa.

***

Birbirinden sahici karakterler

Bu ülkenin insanları olarak Ayşen Gruda’nın o naif ve tatlı filmlerini defalarca seyrettik, hâlâ seyrediyoruz ve seyrettikçe aynı keyfi alıyoruz...


Hababam Sınıfı'nda bilgi yarışması sunan ve gözlüğünü orta parmağıyla düzelten o gıcık kadını hepimiz hatırlıyoruz... Hatırladıkça gülüyoruz...

Efsane film Tosun Paşa'daki Zekiye Tellioğlu karakterini hiç unutmuyoruz...

Aşık Oldum’da psikopata bağlamış İnci karakterinin Şener Şen'in arabasını adım adım mahvedişini hatırladıkça karnımıza ağrılar giriyor gülmekten...

Namuslu'daki cingöz ana-kız karakterini, rahmetli Adile Naşit ile Ayşen Gruda'nın muhteşem oyununu...

Şekerpare'deki kız kurusu Peyker'i...

Çiçek Abbas'taki düğünden kaçış sahnesini...

Dolap Beygiri'nde Şener Şen'in karısını oynayan sosyetik olmaya meraklı Hacer'i...

Hababam Sınıfı Güle Güle'deki arızalı hoca Melahat'i...

Gırgıriye'deki çingene Sevim'i...

Neşeli Günler'deki duygusal ve ağlak Nilgün'ü...

Gülen Gözler'de pilot Şener Şen'e âşık Fikret'i...

Ve daha nice karakteri canlandırdığı muhteşem filmlerini…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar