POLEMİK

Ayşe Arman Kılıçdaroğlu'nu renkten renge soktu; O korkunç cümleyi nasıl kullandınız?

Hürriyet yazarı Ayşe Arman, Kemal Kılıçdaroğlu'na kadına şiddetle ilgili sözlerini hatırlattı, CHP lideri ne diyeceğini bilemedi..

Ayşe Arman Kılıçdaroğlu'nu renkten renge soktu; O korkunç cümleyi nasıl kullandınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul Beylikdüzü Zübeyde Ana Kültür Merkezinde belediyenin düzenlediği toplantıya katılarak, kadınların sorularına cevap vermiş, erkeğin maddi anlamda sıkıntı çekmesi halinde hıncını karısından çıkaracağını ifadelerini kullanmıştı.


Kılıçdaroğlu'nun sözlerini kendisine hatırlatan ve Ayşe Arman, CHP Liderine ''Bu kadar korkunç bir açıklamayı nasıl yaptınız? CHP'li kadınlar bile tepki gösterdi. Bu söylediklerinize inanıyor musunuz?'' şeklinde soru yöneltti.

''Ben siyasetçiyim her eve giderim. Erkek şiddetinin gerekçesi var. Psikolojik nedenleri var. Kültürel dokudan kaynaklı sorunlar var. Ekonomik var, erkeklere yönelik pozitif uygulamalar var...Bunu demek istemedim.'' diyen Kılıçdaroğlu, "Ben siyasetçiyim. Anadolu'nun her tarafına giderim, her eve girerim. Her evde kadınlarla erkeklerle konuşurum. Erkek şiddetinin birden fazla gerekçesi var. Psikolojik nedenleri var. Kültürel dokudan kaynaklanan sorunlar var. Ekonomik nedenlerle var. Yasaların erkeklere yönelik pozitif uygulamaları var. Söylemek istediğim şuydu; ekonomik nedenler kadına yönelik şiddetin oluşmasında yüzde 15. Az bir oran değil" ifadelerini kullandı.

Ayşe Arman, Kılıçdaroğlu'na ''Burada bir dil sürçmesi mi var?'' şeklinde bir soru daha yöneltti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise ''Olabilir. Kadına şiddetin azaltılması yolunda bunu bir toplumsal harekete dönüştürmemiz gerekiyor. Toplumu şiddetten arındırmamız gerekiyor.'' şeklinde cevap verdi.


"Şiddet toplumun hiçbir kesiminde olmamalı" diyen Kılıçdaroğlu, "Kadın-erkek eşitliğini sağlama konusunda, kadına yönelik şiddetin azaltılması konusunda, aslında bunu bir kadın veya erkek hareketi olarak da düşünmek bana göre de çok doğru değil, kadınların önde olduğu; ama erkeklerin de her türlü desteği verdiği bir toplumsal harekete dönüştürmemiz gerekiyor. Çünkü çocuklara ve gençlere yönelik de şiddet var. Toplumu şiddetten arındırmamız gerekiyor. Ve bunun alt yapısını hep birlikte oluşturmamız gerekiyor" ifadesini kullandı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar