REKLAM

Ayran bu kapağın altındadır!

Marketing Türkiye dergisinin 15 Mayıs tarihli sayısında masaya yatırıldı.

Ayran bu kapağın altındadır!
GAZETECİLER.COM - Başbakan'ın "Milli içkimiz ayrandır" sözüyle başlayan ve her türlü alkollü içecek reklamlarının yasaklanmasına ilişkin meclise verilen yasa tasarısıyla somutlaşan reklam yasakları Marketing Türkiye dergisinin 15 Mayıs tarihli sayısında masaya yatırıldı.

DenemeReklam sektörü temsilcilerinin alkollü içecek sektörünün bundan sonra pazarlama anlamında neler yapması gerektiğini dile getirdiği haberde Xsights araştırma şirketi tarafından Marketing Türkiye için yapılan çarpıcı bir araştırma da yer alıyor. Araştırmaya göre halkın yüzde 64'ü gazetelerden içki reklamlarının kaldırılmasına ilişkin çalışmadan haberdar. Bu kişilerin yüzde 26'sı alkollü içecek reklamlarının yasaklanmasını doğru bulmazken, yüzde 50,6'sı içki reklamlarının kaldırılmasını doğru buluyor.

Sektör temsilcilerinin konuya ilişkin görüşleri ise şöyle:

Ali Saydam - İletişim Danışmanı: "AK Parti'nin içkiyle, kumarla, zinayla, küfürle pek arası olmadığını bilmeyen var mı? AK Parti bu konumlanma doğrultusunda adımlar atıyor... Son derece tutarlı, hedefe kilitlenmiş, adımlar... Bundan dolayı suçlanabilir mi? Hayır..."

Can Bilgili - İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi: "Reklam içeriğinin yayınlanmasından öte ilgili ürün ve maddelerin satış ve dağıtım pazarındaki erişimine yönelik kısıtların oluşturulması öncelikli konu olmalı."

Cihan Kırımlı - Brandmark Genel Müdürü: "Alkollü içecekler bir anlamda sigara ile aynı konuma yaklaştırılıyor. Bir ihtimalden öte, ilk etapta gazete, dergi ve Açıkhava reklamlarına yasak geleceği açık."

Engin Kafadar – "Grey İstanbul Kreatif Direktörü: Bu yasaklar yapılmak istenilenin tam tersine daha çekici daha zeki iletişim platformları yaratıyor bence."

Kerem Özkut – Concept Kreatif Direktörü: "Gazeteler olmayınca belki tüketiciye dokunmak zorlaşacak gibi görünüyor olabilir ama yasaklar etrafından dolaşacak yeni formüller bulunacağı için bir şekilde tüketiciye dokunmanın yolları elbet bulunacaktır."

ÇOK OKUNANLAR