GÜNÜN MUHABİRİ

Aykut Yılmaz

HaberTürk

Aykut Yılmaz

İnternet üzerinden her şeyin satılıp alındığı bir dönemde yaşıyoruz. Öyle ki insanlar internet üzerinden çocuklarını hatta daha doğmamış çocuklarını bile satıyor.

Evet, yanlış duymadınız. 

Bu sitelerde yazanları okuyunca insanın kanı donuyor adeta. 

Mesela bir anne adayı henüz doğmamış bebeğini evlatlık vermek için şunları yazmış: “22 haftalık hamileyim. Henüz bebeğimin cinsiyetini bilmiyorum. Bebeğimi direkt nüfusuna alacak, doğumu kendi yapmış gibi gösterecek ve gerçekten iyi bakabileceğine inandığım bir aileye vermek istiyorum. İlgilenenler buraya telefon numarasını ya da mail adresini bırakırsa dönüş yaparım...”

“Bahar” adlı kullanıcı ise “Maddi durumum olmadığı için yeni dünyaya gelmiş çocuğumu evlatlık vermek istiyorum. Hiçbir beklentim yoktur, cinsiyeti kızdır” yazmış.

Bu felaket durum yurtdışında değil Türkiye'de yaşanıyor.  

Bugün HaberTürk gazetesinin manşetinden okuyoruz bu haberi. "E-evlatlık' sitelerine operasyon" başlığıyla verilen haberi okudukça insanın tüyleri diken diken oluyor.

Şükür ki, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, duruma el koymuş. Çocuğunu "evlatlık" vermek isteyen kişilerle "çocuk evlat edinmek" isteyenleri bir araya getiren, çocuk satışına aracılık yapan yasadışı bu internet siteleriyle ilgili yasal işlem başlatmış. 

Biz de bu skandal durumu ve Bakanlığın operasyonunu kamuoyuyla patlaşan, haberiyle Habertürk'ün bugünkü manletine imza atan Aykut Yılmaz'ı günün muhabiri seçiyoruz. 


ÇOK OKUNANLAR