GÜNDEM

Ayşe Yıldırım ve Celal Başlangıç'ın pasaportuna el konuldu

Evli olan gazeteciler Ayşe Yıldırım ve Celal Başlangıç'ın, Brüksel'e uçmak için gittikleri Havalimanı'nda pasaportlarına el konuldu.

Ayşe Yıldırım ve Celal Başlangıç'ın pasaportuna el konuldu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ayşe Yıldırım ve gazeteci eşi duvar.com.tr yazarı Celal Başlangıç, havalimanında pasaportlarına el konularak karakola götürüldü.

Brüksel'e seyahati için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde pasaport kontrolüne giren Ayşe Yıldırım ve Celal Başlangıç'a pasaportlarının iptal edildiği bildirildi.  

Celal Başlangıç, polislerin, "sisteme göre" pasaportlarının iptal edildiğini, iptal gerekçesini öğrenmek için de İstanbul emniyet Müdürlüğü'ne götürülmeleri gerektiğinin söylendiğini açıkladı.

Başlangıç, iptal için kendilerine bir gerekçe sunulmadığını belirterek, "İptal gerekçesini öğrenmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'ne gidiyoruz" dedi. 

Ayşe Başlangıç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Pasaportumuza el konulurken 'zayi' diye kagit imzalatmaya kalktilar. Kabul etmedim" dedi. 

 Ayşe Yıldırım, Cumhuriyet gazetesinin 22 Eylül tarihli nüshasında çıkan yazısında "Elinizde tuttuğunuz pasaport kaybolmuş olabilir!" başlığıyla bir yazı yazmıştı.

ÇOK OKUNANLAR