GÜNDEM

Ayşe Arman Ruhat Mengi için ağzını bozdu!

Ayşe Arman olay yaratan yazı dizisine gelen tepkileri yanıtladı bugün. Arman'ın, Ruhat Mengi'ye söyledikleri yenilir yutulur gibi değil.

Ayşe Arman Ruhat Mengi için ağzını bozdu!

GAZETECİLER.COM - Ayşe Arman gündeme bomba gibi düşen yazı dizisine gelen olumlu olumsuz tepkileri değerlendirmiş bugün. Sayısız köşe yazarının konuya dönük yazılarını alıntılamış, tepkileri kategorize etmiş, istatistiki sonuçlarını Sonuç sahiden çarpıcı.

Ama Arman onca tepki arasında bir tanesine fena bozulmuş anlaşılan. Vatan yazarı Ruhat Mengi'nin konuya dönük eleştirilerini ayrı bir yere koyan Arman adeta açmış ağzını yummuş gözünü...

Peki Mengi'nin Arman'ı bu denli kızdıran eleştirisi neydi?

"(...) “Soyunma” haberinin etkisi geçince bu kez “örtünme”ye gelmiş olmalı sıra. Olabilir, ister soyunur, ister örtünür, demokratik bir ülkede (devlet alanları dışında) herkesin kendi tercihidir. Hele de Türk geleneklerinden çok Alman geleneklerine yakın (Mami’si hâlâ Türkçeyi Almanca gibi konuşan) birinin soyunup, giyinmesi Türkiye’yi hiç ilgilendirmez (...)

İşte Arman'ın Mengi için yazdıkları...

"Aklınca, Cumhuriyet kadınını temsil ettiğini zanneden, katı ve sert kadın! Empati özürlü kadın! Kimsenin annesine babasına laf edilmez, öğretmediler mi sana? Ayıptır. Kimsenin aksanına, tabiyetine de laf edilmez. 40 yıldır bu ülkede yaşayan artık Türkleşmiş Alman annemden ne istersin? Aksanı mı batıyor sana? Herkes senin Türkçenle mi konuşmak zorunda? Sen Ermenileri, Yahudileri de öteki olarak görüyorsundur. Yazdıklarından senin adına ben utandım. Irkçı n’olacak! Sen benim için Pamuk Prenses’teki taş kalpli kadınsın!"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum