GÜNDEM

Ayşe Arman doğuma girdi rahim ile tanıştı!

Hürriyet yazarı Ayşe Arman kulağına vahiy gibi fısıldanan “Rahim ne acayip bir şey değil mi?” sorusuna dayanamadı ve sezeryan doğumu izledi.

Ayşe Arman doğuma girdi rahim ile tanıştı!
GAZETECİLER.COM  - "2011'in bu ilk pazarında, gelin bir mucizeye gelin birlikte tanıklık edelim? DOĞUM'a girelim?" diyen Hürriyet yazarı Ayşe Arman,  "Şu yaşıma kadar, penisten sonra dokunduğum en acayip, en etkileyici şey. Belki penisten daha bile etkileyici!" dediği "rahim"e dokunmak için bir doğumu izledi ve görüntüledi.

"41 yıllık ömrümde, aklımı uçuran, her şeyi sorgulamama sebep olan, hatta hafif sıyırmama da neden olan (!), beynimi hallaç pamuğu gibi oradan oraya savuran, aslında varlığımın farkında olmamı sağlayan iki olay yaşadım.

Biri DOĞUM... Kendi doğumuma tanıklık ettim, içimden bir canlı çıktı, manyak bir şeydi, her ne kadar sıradan bir şey olarak kabul edilse de, her gün milyonlarca kadın doğursa da; hâlâ tarifi olmayan bir 'mucize'...

DOĞUMDAN VE ÖLÜMDEN GAYRISI YOK ASLINDA

Kadının, bebeği, bir midye gibi içinde büyütmesi, sonra ya bacaklarının arasından ya da karnından çıkması?

(...)

Doğum ve ölümden gayrı da bir şey yok aslında... Gerisi, herkesin kendine göre yorumu.

VAHİY GİBİ GELİYOR MERAKLAR

Anlayacağınız, "Aaaa doğum mu? Göremem, kan var, o var, bu var!" demek, artık bana göre değil. Bir 'mucize'ye kim tanıklık etmek istemez? Bu benim için bir hediye, ne âlâ, koşa koşa giderim... Bir de, bitmez tükenmez bir merakım var. Vahiy gibi geliyor meraklarım bana. Bir ses, "Plasentaya dokunmak istemez misin?" diye fısıldıyor mesela. Ya da bir başka ses, "Rahim ne acayip bir şey değil mi?" diyor, "O kadar değerli ki o 'kutsal kase', adı bile, esirgeyen, koruyan anlamına geliyor. Git bak, incele!.."

İşte Ayşe Arman'ın incelemek için gittiği o doğumdan birbirinden ilginç kareler...

[photos]

Ayşe Arman'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR