GÜNDEM

Aydınlık gazetesinde eski yöneticilere iade-i itibar

Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel görevini bir yıl önce Doğu Perinçek'in direktifi ile görevinden alınan eski imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu'ya bıraktı.

Aydınlık gazetesinde eski yöneticilere iade-i itibar
GAZETECİLER.COM (BÜLENT TELLAN / ÖZEL HABER)

Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel görevini bir yıl önce Doğu Perinçek'in direktifi ile görevinden alınan  eski imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu'ya bıraktı.

Yücel, Aydınlık gazetesinde yayımlanan son "Başyazı"da "göreve örgütlenme alanında" devam edeceğini açıkladı ve kısa bir süre sonra da askerlik vazivesini yerine getireceği gazetenin genel yayın yönetmenliği görevni Mehmet Sabuncu'ya bıraktığını duyurdu.

Yücel, "gazetemiz ise emin ellerde; yeni yayın yönetmenimiz Mehmet Sabuncu o kararlı sesin sahiplerinden biri..." dedi.

DÖNEKLERİ LİSTEYE ALINCA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Sabuncu 10 Mart 2013 günü Ergenekon davasından dolayı tutuklu olarak Silivri Cezaevinde yazdığı yazıları ile Gazetenin o günkü genel yayın yönetmeni Serhan Bolluk ve  imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu'yu görevden almıştı. Görevden almaların gerekçesi olarak 3 Mart 2013 tarihli Aydınlık Gazetesi'nin verdiği Aydınlık 92 Yaşında eki gösterilmişti.  Bolluk ve Ekibinin, cezaevindeki Perinçek'e danışarak hazırladığı ekte bir dönem Aydınlık ekibinde yer alan ancak uzun süre önce ayrılan ve İşçi Partisi çizgisinin "dönek" olarak suçladığı Cengiz Çandar, Gülay Göktürk, Oral Çalışlar, Gün Zileli, Şahin Alpay gibi isimlerin de anılmıştı.

İKİ İSME DE İADE-İ İTİBAR

Yaklaşık bir yıl önce görevden alınan Serkan Bolluk geçtiğimiz günlerde parti genel sekreteri olurken, Mehmet Sabuncu da Aydınlık gazetesi genel yayın yönetmenliğine getirildi.

İşte İlker Yücel'in görevini devrettiğini açıkladığı o başyazı:

Mezuniyetin en güzeli

Telaşlı adımlarla okula yetişmeye çalışırken, uykulu gözlerimiz pek önemsemezdi ama kulaklarımız ezberlemişti her gün duyduğumuz o kararlı sesi: Haberde sınırın ötesi Aydınlık! Güne Aydınlık alarak başlayın!

O Aydınlıkçının inadı, daha ortaokul öğrencisiyken üniversiteye başlama fırsatı verdi bana... Aydınlıkçı olan, bir bilim yuvasına kayıt yapmış olur. Bilgiye değer verir, olguya bakarak düşünür. Aydınlık üniversitesi gerçeğin en güçlü silah olduğunu öğretir. Aydınlıkçılar gerçeği yoğurup bir dinamit haline getirir vatanın bağımsızlığı ve emekçi halkımızın kurtuluşu için...

Üst üste yığılan günlük gelişmeleri, gazete koridorlarında ayıklarken bazen aklıma düşer o kararlı ses. Tavırlar iz bırakır hayatımızda. Zihnimizde düne dair ne kaldıysa, tavır alanların kararlılığıdır aslında. Aydınlıkçılık tavır almanın en hesapsızıdır.

Haber merkezine düşen bir fotoğraf bazen coşkumuzu yanardağ gibi patlatır, bazen de yüreğimiz sıkışır, o en korkutucu duyguyu; çaresizliği hissederdik. Öfkemiz bizi tepeden tırnağa esir alırdı. Devrimcilik öfkeyi, acıyı güce dönüştürme sanatıdır. Bilirdik ki gazete duvarlarının dışında vatanseverler-devrimciler, düşüncenin iş ve görev haline getirilmesi için çalışıyor. O zaman bir ortak iradenin, mücadelenin parçası, öncüsü olmanın verdiği özgüven bizi yatıştırırdı.

Yarının tarihini yazma görevimiz devam ediyor. Göreve örgütlenme alanında devam edeceğim. Kısa bir süre sonra da askerlik vazifesi...

Gazetemiz ise emin ellerde; yeni yayın yönetmenimiz Mehmet Sabuncu o kararlı sesin sahiplerinden biri...

M. İlker Yücel
ÇOK OKUNANLAR