GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Aydın Ünal

Yeni Şafak

Aydın Ünal
Başbakan Davutoğlu'nun çekilme kararının ardından gözler AK Parti'ye çevrildi. "AK Parti'de oluyor?" sorusu en çok gündeme gelen soru oldu. 

Uzun yıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışmanlık ve metin yazarlığı yapmış olan AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafak'taki köşesinde son yazılarında akıllardaki bu sorunun cevabını verdi. Erdoğan'a yakınlığı da düşünülünce Aydın Ünal'ın yazıları AK Parti'de ne olduğunu anlamak isteyenler için bir referans olarak görülüyor. 

Aydın Ünal, Balçiçek İlter'in programında "düşük profilli bir Başbakan" diyerek bu tanımlamayı ilk ortaya atan isim aynı zamanda. 

Bu tanımlama kimilerince eleştirilirken, sosyal medyada da sıkça kullanılan bir ifade haline geldi. 

Bugün Aydın Ünal "düşük profilli Başbakan" tanımlamasına bir açıklık getirdi köşesinden: 

“Düşük profil” tanımlaması tamamen şahsi kanaatimdir ve mevcut başbakan adaylarını ya da başbakan seçilecek kişiyi tanımlamak için değil, yeni başbakanlık konumlandırmasını tanımlamak için kullanılmıştır. Ayrıca “düşük profilli” tanımlaması, asla tahkir ve tezyif amacıyla da kullanılmamıştır.


Yeni başbakanın, geçmişteki kötü örneklere benzer şekilde yıpratılmasının önüne geçmek için, yeni durumu tartışmak ve iyi anlamak, iyi anlatmak zorundayız. Yeni durumu anlamazsak, doğru konumlandırmayı yapmazsak, geçmişte yaşanmış bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Başbakanların milli iradeyi, cumhurbaşkanlarının devlet iradesini temsil ettiği bir dönemden, milli iradeyi ve devleti aynı anda temsil eden, yani milletle devleti kucaklaştıran cumhurbaşkanları dönemine geçtik. Yaşadığımız değişim görünenden bile büyük."

Hem yaptığı bu açıklamayla hem de "AK Parti'de neler oluyor?" sorusunun cevaplarıyla günün köşe yazarı Aydın Ünal oldu.
ÇOK OKUNANLAR