GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Aydın Ünal günün yazarı

Aydın Ünal’ın bugünkü Yeni Şafak’ta “Bahtı kara Ankara” başlığı altında yayımlanan makalesiyle günün yazarı seçildi.

Aydın Ünal günün yazarı

"Ankara’yı her görüşten belediye başkanı yönetti. Kemalistler, sağcılar, solcular, muhafazakarlar Ankara’yı şekillendirdiler. Ancak para her zaman ideolojilerin, ilkelerin, politik görüşlerin üzerinde oldu. Rant, medeniyete ve mefkureye galebe çaldı.”

*

Az önce okuduğunuz paragrafı Aydın Ünal’ın bugünkü Yeni Şafak’ta “Bahtı kara Ankara” başlığı altında yayımlanan makalesinden alıntıladım.
Belediye Başkanlarının tartışıldığı bugünlerde “Harika bir şehircilik dersi”…

*

Öyle ki…
İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana başta olmak üzere büyük şehirlerin gecekondulaşmasını sadece tek partiye bağlamak ayıptır, günahtır, yazıktır.
Bin lira vergi borcu olan iş insanına bile “hırsız” gözüyle bakabilen zihniyetin, kamu arazilerini yağmalayıp oralara gecekondu diken, şehirlerimizi yağmalayan estetik cellatlarını:
“Ne yapsın fukara, sokakta mı yatsın?” ya da “Toprak işleyenin su kullananın” sloganlarıyla savunduğunu görmezden gelirsek; Aydın Ünal’ın bu mükemmel makalesinin değerini asla anlayamayız…

*

Ticaretten veya üretimden elde edilen kârı “hırsızlık” olarak kabul eden…
Ama…
Toprak yağmacılığını “fukaralığın sonucu” diye savunan “sol” zihniyetle…
Tüccarlığı ve sanayiciliği “ne pahasına olursa olsun kâr” olarak algılayan “Vahşi Kapitalist” zihniyeti aynı samimiyetle eleştiremezsek (Aydın Ünal’ın yaptığını yapamazsak); daha yıllarca “bu belediyelerde neden hırsızlık çok oluyor?.. Neden her taraf gecekondu?” diye çok ağlaşırız çok…

*

Uzatmayayım…
“Mutlaka okuyun” diyerek Aydın Ünal’ı “Günün Yazarı” seçtim…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar