GÜNDEM

AYD'den 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlaması

AYD Genel Başkanı Sinan BURHAN, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir açıklama yayınladı..

AYD'den 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlaması

Basın mesleğinde çalışanlarla, çalıştırılanlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi hakkındaki 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği, 10 Ocak 1961 tarihinden beri ülkemizde ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

AYD Genel Başkanı Sinan BURHAN, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,” İnsanların haber alma özgürlükleri için kendi özgürlüklerinden feragat edip ve bu uğurda birçok zorlukları göğüsleyen gazeteciler çok önemli bir görev icra etmektedir dedi. “


Sinan Burhan’ın açıklaması şöyle;

“Toplumun tüm kesimleri için kamu adına büyük bir özveri ve gayretle, her türlü gelişmeyi takip edip haber yapan ve o haberleri bültene taşıyan gazetecilerin emeğini unutmamak gerekiyor. Gazetecinin topluma doğru haber verme, objektif olma, onurlu, erdemli, adaletli ve vicdanlı haber yapma gibi sorumlulukları vardır.  Kamuoyu yerel, ulusal ve uluslararası her türlü gelişmeyi gazetecilerden öğrenir. Kameralara, fotoğraf objektiflerine ya da kaleme yansıyan her gelişme gündemi oluşturur. Gerçeklerin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılması adına doğruları haber yaparak yanlışa düşmeden milletin gündemine sunmak takdir edilmelidir.

Gazetecilik mesleği meşakkatli bir iştir. Zaman kavramı yoktur. Okuyucuya, dinleyiciye, izleyiciye ulaşmaktır amaç. Gerçekleri, doğruları yazarak, haber yaparak farklı farklı ideolojilere, fikirlere haberleri ile yazdıkları ile katkı yapmaktır. Gazeteciler, bu görevi yerine getirirken kimi zaman canları pahasına, gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışmaktadırlar.

Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının korunma altına alınması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sorun teşkil eden tüm konuların çözümüne ilişkin çalışmalar yapılmasını temenni ediyoruz.

Her türlü şartlarda görev yapan ve Bu uğurda hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımıza ALLAH’tan rahmet dilerken, Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü en içten dileklerimizle kutluyoruz”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar