MEDYA KÖŞESİ

Ay Yapım'ın sahibi Çatay konuştu

tv8’de ekranlara gelen Sema Eren ve Cengiz Semercioğlu’nun sunduğu “Böyle Bir Şey Var Mı?” programında “Reyting şikesi” tartışıldı.

Ay Yapım'ın sahibi Çatay konuştu

GAZETECİLER.COM

TV 8'de yayınlanan "Böyle Bir Şey Var Mı?” programında rating operasyonu masaya yatırıldı. Medyaya sızan soruşturma detaylarında şoke eden bazı suçlamalar göze çarpmıştı. İddiaya göre bazı yapım şirketleri, reyting ölçümlerini yapan AGB’nin gizli olması gereken denek listelerine ulaşarak deneklere kendi programlarını izlemeleri için para ya da hediye teklif etti.

Bütün bu iddialarla ilgili adı geçen yapım şirketleri arasında yer alan “Ay Yapım”ın sahibi Kerem Çatay, şu açıklamayı yaptı: “Gözaltı yok. Sadece bilgisayarlara el koydular. Bilgiler kontrol ediliyor. Polis incelemeden sonra bilgimize başvuracak.” Bilgisine başvurulan yapım şirketleri arasında yer almayan Süreç Filmin sahibi Ali Gündoğdu ile Gold Film’in sahibi Faruk Turgut canlı yayına bağlanarak iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı…

KÜÇÜK FİRMALAR AYIKLANMALI…

Ali Gündoğdu: “Ülkemiz her geçen gün şeffaflaşıyor. Savcılar görevini yapacaktır. Küçük firmalar var, bunlar ayıklanmalı. Bu bir onur meselesi. Sektörümüz temizlenmeli, Rahatlamalı. Atılan çamur herkese atılıyor. Yıllardır konuşuluyordu. Geç kalmış bir operasyon. Operasyondan mutluyum. Artık dosyalar raflara kalkmıyor. Operasyon nereye giderse oraya kadar gitsin. Ben bu işin arkasındayım.”

ŞAİBELİ DURUMLAR VAR…

Faruk Turgut: “Evlerin ofislerin aranması hoş değil. Ağırlıklı olarak iki kanal baz alınıyor, onların üstüne gidiliyor. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de çürük elmalar olmuş olabilir. Belli yerlere gelemeyenlerin iftira atarak bir yere gelmeye çalışmaları hoş değil. Beş dizi ile başladım dört dizim reyting almadı gitti, kimseye bir şey demedim. Dizileri hedefe koymak insaflı değil. Şaibeli durumlar var ama genelleme yapmak hedefe koymak bütün diziciler şikeci demek hoş değil. Bunu yapanlarda da zaten küçük ölçekli şirketlerin adı geçiyor. O yüzden büyük şirketleri karalamak doğru değil. Sonuçta her şey ortaya çıkacak. Bu süreci çok olumlu buluyorum.”

ÇOK OKUNANLAR