REKLAM

Avea'dan Turkcell'e maşrapalı yanıt

Avea'nın son reklam filmi haksız rekabet gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Ama kıran kırana rekabet tam gaz devam ediyor...

Avea'dan Turkcell'e maşrapalı yanıt
GAZETECİLER.COM (ÖZEL)  Geçen hafta, Avea'nın son reklam kampanyası için, "Bizden söylemesi, bu reklam güzel ama yakında rakip şirketin şikayetiyle yayından kaldırılırsa hiç şaşırmayız." yazmıştık.

Öngörümüzde yanılmadık. Fasulye karakteriyle yönelik kıran kırana bir kampanya başlatan Avea, son reklamıyla medya dünyasında tartışılmaya başlanmıştı. Ve o reklam yayından kaldırıldı.

FASULYE'NİN SARI DÖRT ÇEKERİ

Reklamda Fasulye karakteri sarı bir dört çeker araç görünüyordu. Bu araç Turkcell reklamlarında Sertab Erener'in kullandığı aracı çağrıştırıyor. Reklam Turkcell'in fiyat politikasını eleştiren bir pack-shot'la sona eriyordu.

TURKCELL ŞİKAYET ETTİ

Devam eden süreçte Turkcell reklamın "haksız rekabete yol açtığı",  "haksız ve yanıltıcı olduğu" gerekçesiyle şikayette bulundu ve reklamın yayınının durdurulmasına karar verildi.

Avea bunun üzerine yeni bir reklam yayınına başladı. Tek kanallı TRT döneminde yayın kesildiğinde ekrana gelen, Necefli maşrapa ile aynı reklamı bu sefer Avea'ya yönelik göndermelerinden arındırarak kurguladı.

İşte o reklam...

ÇOK OKUNANLAR