GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

ATV Ana Haber

ATV

ATV Ana Haber
ATV'de yayınlanan "yok böyle icat" haberi "yok böyle haber" dedirtti!
Gündemin bu kadar yoğun olduğu şu günlerde ATV Ana Haber'de yayınlanan haber şaşkınlık yarattı. 

Manşet standartında yer alan ve 11 gündür Türkiye'nin tek gündemi olan Hükümet kurma görüşmelerine tüm tv kanalları geniş şekilde yer verdi. Ancak, iş adamlarının siyasi parti liderleri ile görüşmeler yapmasına 2 dakika ayıran atv'nin son haber olan ve milattan önce bulunmuş olan deniz bisikletine yüzyılın icadıymış gibi 1,5 dakikalık haber süresi ayırması şaşkınlık yarattı. 

Yok böyle bir icat! 

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencileri, ekiptekilerden birinin babasına ait hurda bisikleti tamir edip iki tarafına monte ettikleri demir borulara ‘damacana’ olarak bilinen su bidonlarından bağlayıp su yüzeyinde ilerlemesini başardılar.

Arka tekerin jantlarını palet haline getirdiklerini, pedalı çevirdikçe hızlanan bisikletin deneme yüzüşünü de başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten öğrencilerden Recep Uzun, “Dönem bitirme ödevinde bu projeyi çıkarmaya karar verdik. Başlangıçta yüzeceğine kimse inanmadı. Herkes alay etti. Ama başardık. Gerçekten güzel bir proje çıktı. Çokta eğlenceli. İnsan korkuyor ama bir süre sonra alışıyor” dedi.



ÇOK OKUNANLAR