GÜNDEM

Atilla Taş ile birlikte 11 gazeteci tekrar tutuklandı...

"FETÖ Medya Yapılanması" soruşturması kapsamında yargılandıkları davanın ilk duruşmasında tahliye olan Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da olduğu 12 isim tekrar tutuklandı...

Atilla Taş ile birlikte 11 gazeteci tekrar tutuklandı...

"FETÖ medya yapılanması" davası kapsamında tahliyelerine karar verildikten sonra cezaevi çıkışında tekrar gözaltına alınan Atilla Taş, Murat Aksoy ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 12 şüpheli tekrar tutuklanırken, Zaman gazetesi eski yöneticisi Ali Akkuş ise "adli kontrol"le serbest bırakıldı. 

14 günlük gözaltının ardından dün akşam saatlerinde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedilen, şüphelilerden Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç ve Yetkin Yıldız'ın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasına hükmetti. 

ESKİ ZAMAN YÖNETİCİSİ SERBEST BIRAKILDI

Hakimlik şüphelilerden Ali Akkuş'un ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Akkuş'un, haftada bir kez polis merkezine giderek imza atması kararı da alındı. 

'DARBE GİRİŞİMİ EYLEMİNİN ETKİ AJANLIĞINI YAPTILAR'

Şüpheliler hakkındaki sevk yazısında, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY şüphelilerinin, “darbe girişimi esnasında, sonrası ve öncesinde örgütsel kamuoyu oluşturmak maksadıyla örgütün medya yapılanmasında yer aldıkları” öne sürüldü.

Yazıda, şüphelilerin "ByLock" kullandıkları, örgütün üst düzey yöneticileri ile yoğun irtibatlarının bulunduğu, örgütsel hiyerarşi içerisinde hareket ettikleri, örgüte müzahir sendikalara üye oldukları” savunuldu.

“Şüphelilerin örgüte ait basın yayın kuruluşlarında aktif görev aldıkları, darbe girişimini gerçekleştiren ve halen tutuklu yargılanan FETÖ/PDY silahlı kanadıyla eylem ve fikir birliği içerisinde hareket ettikleri, darbe girişimi eyleminin etki ajanlığı görevini ifa ettikleri" anlatılan sevk yazısında, "FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yoğun katkıları bulunduğu” öne sürüldü.

ATİLLA TAŞ'IN İFADESİ

“FETÖ medya yapılanması” davasından tahliyesine karar verilen ardından ''darbe girişimi soruşturması'' kapsamında tekrar gözaltına alınan Atilla Taş'ın, ifadesinde ''fuatavni'' hesabının kurucusu olduğu belirtilen Said Sefa ile olan ilişkisini anlattığı öğrenildi.

Taş'ın, ''Sefa isimli şahıs yaklaşık 2 yıl önce beni arayarak haberdar medya isimli sitenin sahibi olduğunu, Twitter adresinden beni takip ettiğini ve yazılarını sitesinde paylaşmak istediğini söyledi. Ben de kendisine herhangi bir sakınca olmadığını, zaten piyasadaki yazılar olduğunu söyledim. Bunun haricinde kendisiyle yüz yüze 2-3 kez görüşmüşlüğüm olmuştur.'' dediği kaydedildi.

Said Sefa'nın kendisini 2-3 kere ofisine çiğ köfte yapmak için çağırdığını ancak müsait olmadığından bunlardan sadece birine gittiğini dile getiren Taş, Sefa ile aralarında geçenleri şu şekilde anlattı:

"HABEDAR TWİTLERİMİ YAZI GİBİ KULLANDIKLARI İÇİN 1 LİRA TELİF ÖDEDİ..."

''Ofisine gittiğimde toplamda 5-6 kişi bulunuyordu. Bunlardan ekranlardan tanıdığım Erhan Akkuş ve Ahmet Memiş vardı. Bunun haricinde birkaç kişi daha vardı fakat şu aşamada isimlerini bilmiyorum ya da hatırlamıyorum. Kendisinin 'fuatavni' adı ile hesabı olduğunu da bilmiyorum. Said Sefa'nın düzenlenmiş olduğu çiğ köfte davetinde Ahmet Memiş'i tanıdım. Memiş ile ilk olarak burada tanıştım. Kendisi bana 'bizim gazetede yaz' gibi tekliflerde bulunuyordu. O zamanlar Twitter'da popüler olmamdan dolayı yaklaştıklarını düşünüyorum. Önceden kendi Twitter adresimde yazmış olduğum yazıları benden yayınlamak için istiyorlardı. Ben de bunda bir sakınca olmadığını söylememe rağmen kendileri sanırım telif hakkı için bana para teklif etti.

SAİD SEFA BENİ TAKİPTEN ÇIKARDI!

Ben ilk etapta gerek olmadığını zaten benim kendi hesabım tarafından yayımlandığını söylemem rağmen kendi Twitter adresimde yayınlanan 4 tane yazıya bin TL para vererek kendilerine ait sitede yayınladığını biliyorum. Ancak şunu belirtmek isterim ki Said Sefa ve Ahmet Memiş 3-5 kere beni arayarak bana 'bizim yazılarımızı retweet eder misin, sitemizin yazılarını reklam yapar mısın?' teklifinde bulundular. Ben de bundan dolayı sıkıldım, bunaldım ve kendilerinden soğudum. Kibarca kendilerine 'Twitter adresim benim özel profilim, burası reklam yeri değil, dediklerini yapamam beni bu konuda sıkıştırmayın' dedim. Bunun üzerine Said Sefa kendi adına kayıtlı hesabından beni takipten çıkardı. Bu şekilde bana tepki gösterdiğini düşünüyorum. Onun dediklerini yapmayınca beni de bir daha aramadı. Bu şekilde münasebetimiz son buldu.''

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar